ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΣΚΙΩΔΗ ΥΠΕΞ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε υψηλό επίπεδο κινήθηκαν οι συναντήσεις που είχε στην Καμπέρα, πρωτεύουσα τη Αυστραλίας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, στα πλαίσια της εκεί επίσκεψής του.

Τέρενς Κουίκ - Malcom Turnbull
Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της χώρας Malcolm Turnbull, την Υπουργό Εξωτερικών J. Bishop, τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Α. Synadinos (Ελληνικής καταγωγής από το Ληξούρι), ο οποίος ζήτησε συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα Καινοτομιών και Τεχνολογίας, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Εργατικός) Bill Shorten και την σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Penny Wong.

Επίσης συναντήθηκε με όλους τους Ελληνικής και Κυπριακής καταγωγής Ομοσπονδιακούς βουλευτές, όπως η J. Banks, o S. Georganas , η Maria Vamvakinou, και ο N. Xenophon, ο οποίος είναι και ο αρχηγός του κόμματος NTX.

J. Bishop (Υπουργός Εξωτερικών)
Ο ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ συζήτησε με όλους τους συνομιλητές του για τα διεθνή θέματα που απασχολούν και τις δύο χώρες, (πχ διεθνής τρομοκρατία) και τους ενημέρωσε, δεχόμενος και σχετικές ερωτήσεις, για το Ελληνοκυπριακό, τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, την πορεία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση και το χρέος, κλπ.

Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε όλους τους συνομιλητές του για την αμετακίνητη στάση της Αυστραλίας στο θέμα των Σκοπίων, τηρώντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ σχετικά με το όνομα.


Ομάδα Φιλίας Αυστραλίας - Ελλάδας
Συναντήθηκε επίσης, με τα μέλη της νεοσύστατης Επιτροπής Φιλίας Αυστραλίας – Ελλάδας, της οποίας Πρόεδρος είναι η J. Banks, με καταγωγή γονέων από Ήπειρο και Κιάτο.
Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών:

«Ανεξάρτητα με την πολιτική συζήτηση που είχα με όλους όσους συναντήθηκα από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση, εισέπραξα από τους ίδιους έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη τους και τον σεβασμό τους για την Ελλάδα. Ειδικά ο Πρωθυπουργός, όπως μου είπε, μάθαινε Ελληνικά στο σχολείο που πήγαινε και μάλιστα την καθαρεύουσα.

Επίσης, όλοι, υπογράμμισαν το θαυμασμό τους για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της δεύτερης Πατρίδας τους, που έχει σημαίνοντα ρόλο στην παγκόσμια σκηνή.


Τέλος, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Αυστραλίας – Ελλάδας, ανακοίνωσα ότι με πολύ χαρά θα υποστηρίξουμε το σχέδιο της δημιουργίας ANZAK Μουσείου στην Λήμνο, ώστε να τιμηθούν οι Αυστραλοί, οι Νεοζηλανδοί και οι Καναδοί που έδωσαν τις μάχες τους στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Penny Wong

Αρχηγός Αξιωματικής ΑντιπολίτευσηςRelated Posts