Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»


«ΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ» 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και τη Κυβέρνηση στη Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών και στη τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, σήμερα Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Καθιερώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα το 2008, ύστερα από σχετική πρόταση του τότε Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Δημήτρη Σιούφα, προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ως ημερομηνία επελέγη η ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα (19 Απριλίου).

Σε σχετική του δήλωση ο ΥΦΥΠΕΞ τόνισε τα εξής:

«Σήμερα η Ελληνική Δημοκρατία τιμά όλους εκείνους που βρέθηκαν και βρίσκονται με πραγματική και ανιδιοτελή αγάπη στο πλευρό της Ελλάδας. Πολλοί έδωσαν τις περιουσίες τους σε αγώνες της πατρίδας μας. Δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους.

Είναι ακόμα περισσότεροι εκείνοι σε όλα τα επαγγελματικά διαστρώματα, σε πολλά σημεία του πλανήτη μας, που στηρίζουν σήμερα την Ελλάδα, που σέβονται και αγαπούν την Ελλάδα, σε αντίθεση με κάποιους αυτόχθονες που δηλώνουν Έλληνες, αλλά που φρόντισαν ως βάρβαροι εκ των έσω, να την λεηλατήσουν, να καταχραστούν τα χρήματα των Ελλήνων και να την οδηγήσουν στο χείλος του γκρεμού.

Γι αυτό το λόγο, αυτούς τους Φιλέλληνες, θα τους ζητήσουμε να συγκροτήσουν μία ομάδα δίπλα στο νέο αυτο-οργανωμένο και αυτο-χρηματοδοτούμενο ΣΑΕ, όπως το ίδιο θα ζητήσουμε και από Ελληνικές προσωπικότητες, που διακρίνονται και τιμούν την Ελλάδα στο εξωτερικό. Θεωρώ βέβαιη την προσφορά και την χρησιμότητά τους».Related Posts