ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ Ο ΥΦΥΠΕΞ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

 
ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ
ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ»

Στο Ισραήλ βρίσκεται από σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ σε θέματα Διασποράς που είχε συμφωνηθεί κατά την πρόσφατη Τριμερή Συνάντηση Κορυφής μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu.

Ο ΥΦΥΠΕΞ θα έχει τριμερείς συναντήσεις με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτη Φωτίου και την Υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Tzipi Hotovely καθώς και με τον επικεφαλής της Jewish Agency for Israel Natan Sharanksy.

Επίσης ο Τ.Κουικ θα απευθύνει χαιρετισμό στο διεθνές σεμινάριο με θέμα «Οι σχέσεις Διασποράς με το Μητροπολιτικό Κέντρο» που διοργανώνεται από την Κνεσέτ, το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών και την «Εβραϊκή Οργάνωση για το Ισραήλ» (“Jewish Agency for Israel”).


Τέλος θα συμμετάσχει ως ομιλητής στη θεματική ενότητα του σεμιναρίου «Διατήρηση της γλώσσας και της πολιτιστικής ταυτότητας».

Related Posts