ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΕΞ Τ. ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΝΑΔΑ κκ ΣΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 
ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΝΤΑΡΙΟ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


Με την έπαρση της Ελληνικής σημαίας από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ μπροστά στο Κοινοβούλιο του Οντάριο, σηματοδοτήθηκε η έναρξη των εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τον Καναδά εκπροσώπησε η Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Λάουρα Αλμπανέζε, παρουσία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της κυβέρνησης Οντάριο και εκπροσώπων τόσο κομμάτων, όσο και της Δημοτικής Αρχής.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Μητροπολίτης Τορόντο και Καναδά κ.κ. Σωτήριος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος Αλέξανδρος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης και η Υπουργός κα Αλμπανέζε.

Στον δικό του χαιρετισμό, μετά την ανάκρουση των δύο Εθνικών Ύμνων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους αγώνες για την ελευθερία που έδινε πάντοτε η Ελλάδα, αναφερόμενος και σε ιστορικά στοιχεία που χαρακτήρισαν τον ξεσηκωμό των Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821 εναντίον των Τούρκων.

Πριν αναχωρήσει το βράδυ αεροπορικώς για το Βανκούβερ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε στην Ιερά Μητρόπολη του Τορόντο, τον Μητροπολίτη κ.κ. Σωτήριο, ο οποίος τον ξενάγησε και στις εγκαταστάσεις της εκεί Θεολογικής Σχολής, πανεπιστημιακού επιπέδου.ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ, Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Είχε επίσης συνάντηση Εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Έλενορ Μακμάχο,

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την κα Μακμάχο για τις καταπληκτικές αίθουσες που αναφέρονται στον αρχαίο ελληνικό Πολιτισμό αλλά και στο Βυζάντιο, του Μουσείου του Τορόντο και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στην Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου το αίτημα για δράσεις, οι οποίες θα αφορούν το μνημείο των μνημείων, δηλαδή τον Παρθενώνα. Δράσεις σε ένα μουσείο που έχει 3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ κάλεσε τηλεφωνικά την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία σε ανοιχτή ακρόαση μίλησε με την ομόλογό της κα Μακμάχο για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, την οποία και προσκάλεσε επίσημα να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο που η κα Κουντουρά βρισκόταν στο Τορόντο, λόγω σφοδρής χιονοθύελλας, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί η τότε προγραμματισμένη των δύο Υπουργών συνάντηση.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΛΑΟΥΣ

Τέλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών πρότεινε στην Καναδή Υπουργό να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, δεδομένου ότι με κυρίαρχα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, τα σπορ θα μπορούσαν να είναι ένας ακόμα συνδετικός κρίκος στις κοινές δράσεις των δύο χωρών. Σημείωσε επίσης, ότι η ελληνική ομογένεια του Καναδά παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με τις λέσχες που έχουν, (όπως η γνωστή του Ολυμπιακού στο Τορόντο όπου μαζεύονται οπαδοί όλων των ομάδων), τα αθλητικά δρώμενα της Πατρίδας τους.

Άρα, τουρνουά ομάδων στον Καναδά, ποδοσφαιρο ή μπάσκετ, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ κλπ, θα αποτελούσαν σημαντικά γεγονότα.


«Ο σωστός Αθλητισμός ενώνει και μπορεί να αποτελέσει έναν καλό πρεσβευτή για την όποια χώρα τον εξάγει, και πόσο μάλιστα αυτές τις εποχές όπου στην Ελλάδα έχουμε νέες τεράστιες επιτυχίες στο χώρο του στίβου», σημείωσε ο ΥΦΥΠΕΞ, με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη της συνομιλήτριάς του Υπουργού.

Related Posts