ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΖΑΣΤΙΝ ΤΡΙΝΤΟ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Καναδό Πρωθυπουργό κ.Justin Trudeau, διμερείς επαφές με μέλη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης αλλά και Τοπικών Κυβερνήσεων και συναντήσεις με τις μεγαλύτερες Ελληνικές Κοινότητες της χώρας, θα έχει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επισκέπτεται τον Καναδά, στα πλαίσια του φετινού εορτασμού των 150 χρόνων της χώρας, των 75 χρόνων των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Καναδά  και των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουν η Ελληνική Πρεσβεία και οι Ελληνικές Κοινότητες όλων των μεγάλων Καναδικών πόλεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην πρωτεύουσα του Καναδά Οττάβα, ο κ.Υφυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του, Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ian Shugart, τον οποίο θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικά θέματα και θα συζητήσει θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κουίκ θα έχει, επίσης, συναντήσεις με Ομογενείς που στελεχώνουν διάφορες θέσεις της καναδικής διοίκησης, καθώς και με τη Γερουσιαστή κα Pana Merchant, η οποία είναι και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).

Το απόγευμα ο κ. Υφυπουργός θα μεταβεί στο Τορόντο, όπου θα παραστεί στην επίσημη τελετή έπαρσης της ελληνικής Σημαίας, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την Εθνική μας Εορτή , παρουσία των στελεχών της τοπικής κυβέρνησης του Οντάριο και δημοτικών Αρχών. Θα συναντηθεί, επίσης, με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καναδά κ.κ. Σωτήριο, καθώς και με εκπροσώπους ομογενειακών φορέων της περιοχής.

Αύριο το βράδυ θα βρίσκεται στο Βανκούβερ, όπου την επομένη το πρωί θα επισκεφθεί τo Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ για την 25η Μαρτίου.

Θα μεταφέρει, επίσης, την πρόταση του Δήμου Κεφαλονιάς, για αδελφοποίηση με το Βανκούβερ, καθώς ο Κεφαλονίτης θαλασσοπόρος Ιωάννης Φωκάς (Χουάν ντε Φούκα) ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τα Στενά του Βανκούβερ, επικεφαλής Ισπανικής αρμάδας.

Τέλος, στο Μόντρεαλ, ο κ. Κουικ, θα συναντηθεί με τον Καναδό Πρωθυπουργό κ. Justin Trudeau και μαζί θα παραστούν στις εκδηλώσεις, με Δοξολογία και Παρέλαση, που διοργανώνει η εκεί Ελληνική Κοινότητα για τον πανηγυρικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, τις οποίες θα τιμήσει φέτος με τη παρουσία του ο Καναδός Πρωθυπουργός.
Τέλος, στο Μόντρεαλ, με βάση το πρόγραμμα που του έχει εκπονηθεί, ο ΥΦΥΠΕΞ θα επισκεφθεί το Σχολείο Σωκράτης και θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που οργανώνει προς τιμήν του η Ελληνική Κοινότητα.
           

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για Αθήνα.

Related Posts