Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ 


«Έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου στο Υπουργείο Εξωτερικών,  ότι δεν θα βάλω την Ομογένεια μέσα σε κομματικές ή Αντιπολιτευτικές αψιμαχίες. Από την πλευρά μου ισχύει και θα ισχύει.

Άρα, δεν απαντώ σε φραστικές ακρότητες της κοινής ανακοίνωσης Κουμουτσάκου – Αναστασιάδη.

Επί της ουσίας της ανακοίνωσης, που αφορά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, τους ενημερώνω ότι τις επόμενες μέρες θα έρθει στη Βουλή Νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, από τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Εξωτερικών.

Όλα τα σχετικά κείμενα είναι έτοιμα από τις αρχές Ιανουαρίου, συμφωνημένα με όλους τους Υπουργούς, και η καθυστέρηση οφείλεται στις γνωστές τυπικές διαδικασίες (Γενική Γραμματεία Κυβέρνησης, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), τις οποίες φαντάζομαι να γνωρίζουν λόγω της κοινοβουλευτικής τους θητείας οι συνυπογράφοντες βουλευτές της ΝΔ.

Για τις διαδικασίες, είχα ενημερώσει προσωπικά σε τηλεφωνική μας συνδιάλεξη τον κ. Σάββα Αναστασιάδη, όταν με κάλεσε προχθές το βράδυ.

Και επειδή η ελληνική Γλώσσα γιορτάζει την Παγκοσμιότητά της κάθε μέρα, και δεν θα τη γιορτάζει μόνο στις 9 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, ημέρα που τιμούμε τη μνήμη του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, χαίρομαι που η Κοινότητα της Νάπολης προχώρησε σήμερα σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις, για τις οποίες έδωσα συγχαρητήρια στον πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων κ. Γιάννη Κορίνθιο.
Όπως, μάλιστα, έχω συνεννοηθεί με την Πρόεδρο της ΟΕΚΑ Ιταλίας κ Όλγα Νάσση, μόλις υπογραφεί η ΚΥΑ θα δώσω το παρόν μου στην επίσημη εκδήλωση, η οποία έχει προαναγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθεί στην Μπολόνια».

Related Posts