Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΑΡΠΟΝ ΣΠΡΙΝΓΚΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΔΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΒΟΣΤΩΝΗ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
        
Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά από πρόσκληση του βουλευτή Φλώριδας κ. Γκας Μπιλιράκη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουίκ, θα παραστεί στις 6 Ιανουαρίου στη Θεία Λειτουργία των Επιφανείων και στην τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στο Τάρπον Σπρινγκς.

Ο Υφυπουργός αναχωρεί αύριο, και στο πενθήμερο ταξίδι του θα έχει συναντήσεις με φορείς της εκεί Ομογένειας, στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Ειδικότερα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τους ελληνικής καταγωγής Δημάρχους του Τάρπον Σπρινγκς, κ. Κρις Αλαχούζο και του Κλιαργουότερ, κ. Γιώργο Κρητικό, θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία, καθώς και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Φλώριδας. Θα παραστεί επίσης σε δείπνο που του παραθέτει η ηγεσία των AHEPA.

Την επομένη, 7 Ιανουαρίου, ο κ. Κουίκ θα μεταβεί στη Βοστώνη, όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με στελέχη της Ομογένειας, όσο και με Έλληνες ακαδημαϊκούς που διδάσκουν σε Πανεπιστήμια της περιοχής.

Στις 8 Ιανουαρίου θα συμμετάσχει σε ειδική τελετή που διοργανώνεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Βοστώνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 140 ετών από το θάνατο του Αμερικανού Φιλέλληνα Σάμιουελ Χάου , ο οποίος είχε λάβει ενεργό μέρος στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην περιοχή της Τρίπολης με τις δυνάμεις του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Στις 9 Ιανουαρίου, ο κ. Υφυπουργός θα βρίσκεται για μία ημέρα στη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. κ. Δημήτριο, εκπροσώπους της Ομογένειας, τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, την Εκτελεστική Διευθύντρια του ιδρύματος «Onassis USA» κα Αμαλία Κοσμετάτου και θα επισκεφθεί το Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο "σημείο Μηδέν".

Στις 10 Ιανουαρίου, ο κ. Κουίκ θα έχει επίσης μονοήμερη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και με στελέχη ομογενειακών Οργανώσεων, αναχωρώντας το βράδυ της ίδιας μέρας για την Αθήνα.

Τέλος, τόσο στη Νέα Υόρκη, όσο και στην Ουάσιγκτον, ο κ. Κουίκ θα συναντηθεί με την ηγεσία Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων. Επίσης, σε Τάμπα, Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον θα δώσει αντίστοιχες συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά ομογενειακά Μέσα.Related Posts