ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


Επίσκεψη στη Γεωργία πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, για επαφές με την τοπική ομογενειακή Ομοσπονδία και τις τοπικές περιφερειακές Ενώσεις και Σωματεία, για θέματα που αφορούν στη διατήρηση και ενίσχυση της εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Ελληνισμού της ομόδοξης Γεωργίας, αλλά και στην ενίσχυση των προγραμμάτων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Ο Υφυπουργός θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τους Υφυπουργούς Εξωτερικών της Γεωργίας κκ Ζβίαντ Γκονάντζε και Νταβίντ Ζαλαγκάνια όπως και με την Υφυπουργό Παιδείας κα Λια Γκιγκαουρι. Επίσης θα έχει συναντήσεις με την επιτροπή της Βουλής αρμόδια για θέματα Διασποράς και Καυκάσου.

Μετά από πρόσκληση του Ινστιτούτου Ελληνικών Σπουδών της Τυφλίδας θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση με θέμα την Ελληνική γλώσσα, θα επισκεφθεί ελληνικά σχολεία και θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Γεωργίας.

Τέλος στο πρόγραμμα του ΥΦΥΠΕΞ προβλέπεται και επίσκεψη στο Ελληνικό κλιμάκιο της μη στρατιωτικής αποστολής επιτήρησης της Ε.Ε. (EUMM).


Τον Υφυπουργό συνοδεύει η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου κα Μάγια Σολωμού.

Related Posts