Τ. Κουίκ-Φ. Φωτίου: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας κάτω από την ίδια ομπρέλα του Ελληνισμού
Την κοινή βούλησή τους για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα Διασποράς, εξέφρασαν, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου για θέματα αποδήμων, στην Αθήνα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ και ο επίτροπος της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου.
 
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας κάτω από την ίδια ομπρέλα του Ελληνισμού», τόνισαν χαρακτηριστικά οι δύο άνδρες, σε κοινές δηλώσεις τους που ακολούθησαν την υπογραφή στο υπουργείο Εξωτερικών.
 
«Δεν θα μπορούσα να κάνω καλύτερο ξεκίνημα μίας τόσο υπεύθυνης θέσης, με την πρώτη μου υπογραφή να αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία και το τεράστιο κομμάτι του Ελληνισμού», δήλωσε ο κ. Κουίκ αποτυπώνοντας το πολύ καλό κλίμα της συνάντησης. Μάλιστα, σημείωσε πως το Μνημόνιο Συνεργασίας «δείχνει την αποφασιστικότητά μας να εντείνουμε από κοινού τις προσπάθειές μας για την προκοπή των πατρίδων μας, με τη βοήθεια του Ελληνισμού της Διασποράς μας, αλλά ταυτόχρονα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπορούμε στα μεγάλα κέντρα των όποιων αποφάσεων ακόμα πιο δυναμικά να διεκδικούμε τα δίκαια των λαών μας».
 
Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Φωτίου χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση και ανέδειξε τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου για να διαδραματίσει, όπως επεσήμανε, η Διασπορά του Ελληνισμού έναν αποτελεσματικό ρόλο.


Related Posts