ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, είχαν σήμερα στο ΥΠΑΠΕΝ συνάντηση Εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θόδωρο Μαρκόπουλο.

Η συνάντηση αφορούσε στα ελαιοτριβεία της Θάσου εν όψει σχετικού νομοσχεδίου που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ:

«Με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας έχουμε μία διαρκή και εξαιρετική συνεργασία με βάση τα αιτήματα της περιοχής του που μου προωθεί για επίλυση, όταν «σκαλώνει» με τα αρμόδια Υπουργεία.

Αυτό είναι εξάλλου και μία από τις αρμοδιότητές μου στα πλαίσια του συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Να παρεμβαίνω στη βοήθεια που ζητούν Δήμοι και Περιφέρειες από όλα τα Υπουργεία, εκτός από το Υπουργείο Εσωτερικών που έχει τους ΟΤΑ στην αποκλειστική του αρμοδιότητα.

Η συζήτηση με τον συνάδελφο Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη για τα ελαιοτριβεία της Θάσου, τα τριφασικά και τα διφασικά, σε σχέση με το υπό ψήφιση σχετικό Νομοσχέδιο που αφορά τα ελαιοτριβεία όλης της χώρας, πήγε πολύ καλά.


Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τον Δήμαρχο του νησιού, προκειμένου να αποστείλει σχετική επιστολή στο ΥΠΑΠΕΝ, που θα διευκολύνει τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος στην επίλυση λειτουργικών προβλημάτων των ελαιοτριβείων της Θάσου με βάση το υφιστάμενο νομοσχέδιο».

Related Posts