ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΡΩΝΗ – ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΘΑΣΟ «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ  ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΠΥΡΙΝΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

 «Στη σκληρή δοκιμασία που πέρασε η Θάσος με τις φωτιές της περασμένης εβδομάδας, θα ήθελα να σταθώ στα όσα έγιναν με πρωταγωνιστές και τους κατοίκους του νησιού αλλά και τους τουρίστες.

Οι Θασίτισες και οι Θασίτες εκτός από την εθελοντική τους προσφορά στην κατάσβεση των πυρκαγιών, έδειξαν και την ανθρωπιά τους, τροφοδοτώντας με γεύματα και με νερά πυροσβέστες, στρατιώτες και αστυνομικούς που έδιναν σκληρό αγώνα στις βουνοκορφές του νησιού.

Εξίσου συγκινητική και αξιοσημείωτη ήταν και η εθελοντική προσφορά και στις τρεις εστίες της φωτιάς, των τουριστών απ’ όλες τις ευρωπαϊκές εθνικότητες.

Σαν μέλος της ελληνικής κυβέρνησης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ξένους φίλους μας που βοήθησαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, θυσιάζοντας τις διακοπές τους.
Μπορεί οι θεσμοί να μην μας αγαπούν, αλλά μας αγαπούν οι λαοί».

Αυτή τη δήλωσε έκανε μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Θάσο, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ..

Μαζί με το Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, επισκέφθηκε τις τρεις δασικές περιοχές της Θάσου που έζησαν την πύρινη θεομηνία και συμμετείχε σε δύο πολύωρες συσκέψεις που έγιναν στο Δημαρχείο του νησιού, το πρωί και το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου του 2016.

Υπενθυμίζουμε το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χθες λίγο πριν την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου στη Θάσο.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗ ΘΑΣΟ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ – ΑΝΑΣΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Στη Θάσο για τις κυβερνητικές δράσεις μετά την πύρινη θεομηνία που έπληξε το νησί, βρίσκονται ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ
Πριν την επίσκεψή τους στα καμένα δάση, πήραν μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ ενημέρωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο για τους τομείς στους οποίους χρειάζεται η κυβερνητική υποστήριξη - παρέμβαση, επιμένοντας ότι η ανασυγκρότηση των φυσικών υποδομών όπως τα ρέματα, πρέπει να ολοκληρωθούν στο συντομότερο δυνατό χρόνο για να αποφευχθούν οι πλημμύρες όταν αρχίσει η εποχή των βροχών.

Ταυτόχρονα ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης των πληγέντων μελισσοκόμων, κτηνοτρόφων, γεωργών αλλά και εκείνων που κάηκαν οι ακίνητες περιουσίες τους.

Για τους δικούς του τομείς ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, παρουσία και του Γενικού Διευθυντή Δασών, δεσμεύτηκε για άμεσες ενέργειες από πλευράς του Υπουργείου του, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα παράλληλων μελετών που θα βοηθήσουν στο συντομότερο δυνατόν διάστημα να τοποθετηθούν τα απαραίτητα κορμοδέματα και σαρζανέτια.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι με εντολή  του Υπουργού Εθνικής ‘Άμυνας Πάνου Καμμένου και μετά την επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο στρατός έχει μεταφέρει στο νησί σημαντικό αριθμό βαρέων και ελαφρών μηχανημάτων για τη θωράκιση των ρεμάτων, για να την επαναδιάνοιξη των αγροτικών δρόμων, όπως και των αντιπυρικών ζωνών.

Όπως δήλωσε με τη σειρά του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Υπουργό  Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπογραφεί απόφαση για την αποδέσμευση ποσού που θα διατεθεί στο Δήμο Θάσου, αποκλειστικά για την προμήθεια καυσίμων για τα στρατιωτικά οχήματα που δουλεύουν πυρετωδώς για την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών του νησιού.

Ανακοίνωσε επίσης και τις αποφάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του ΥΠΟΙΚ, με τις οποίες παγώνουν ή δίνεται παράταση μέχρι τον Μάρτιο όλων των φορολογικών υποχρεώσεων των φυσικών και νομικών προσώπων του Δήμου Θάσου.


Η περιοδεία των δύο Υπουργών βρίσκεται σε εξέλιξη. Αναμένεται το,απόγευμα να πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού, μετά τις επιτόπιες επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές.

Related Posts