ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ «ΜΠΟΤΣΑΡΕΙΑ 2016»

Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους Δήμους όλης της χώρας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ είχε διευρυμένη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρπενησίου , στην οποία καταγράφηκαν μεγάλα και μικρά προβλήματα που ζητούν λύσεις από την κεντρική διακυβέρνηση.
Τα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος Νίκος Σουλιώτης παρουσία όλων των Αντιδημάρχων του αλλά και της Γενικής Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου ήταν τα εξής:

1.    Η οικονομική ενίσχυση του Δήμου η οποία εκκρεμεί από τότε που, Φεβρουάριος 2015, περιοχές της Ευρυτανίας έπαθαν σαρωτικές καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα.
2.    Η επανεξέταση της κατανομής θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας και στο Δήμο Καρπενησίου, ο οποίος στην τελευταία «διανομή» δεν πήρε ούτε έναν 8μηνίτη υπάλληλο, παρά την έλλειψη προσωπικού κυρίως  εργατοτεχνιτών.

3.    Η πρόσληψη δικηγόρου και «πληροφορικάριου» η οποία έχει κολλήσει στις Επιτροπές αξιολόγησης και επιλογής.

4.    Η μετάθεση Μηχανικού από το Δήμο Περιστερίου, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο Δημάρχων, η οποία εκκρεμεί επειδή δεν λειτουργεί το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο Υπουργείο Εσωτερικών.

5.    Η επαναλειτουργία σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που «έκοψε» για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Μετά τη σύσκεψη διάρκειας 1,5 ώρας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ έκανε την εξής δήλωση:

«Είχα μια εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο ΚαρπενησίουΘα προσπαθήσω στα πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου να επιλύσω τα βασικότερα θέματα που μου έθεσε πάνω στο τραπέζι.

Σε σχέση με τις περσινές καταστροφικές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις, αυτές που έγιναν Φεβρουάριο του 2015, ένα μήνα μετά τις εκλογές, θα συμφωνήσω ότι η πρώτη οικονομική αντιμετώπιση θύμιζε ποσό… ελεημοσύνης!

Αυτός ο θαυμαστός ορεινός όγκος της Στερεάς Ελλάδας αξίζει μεγαλύτερης και ιδιαίτερης προσοχής.

Και ως Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αλλά και ως στέλεχος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και έχοντας ασχοληθεί όλα τα δημοσιογραφικά χρόνια μου με αυτήν την περιοχή, θα διεκδικήσω και από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών και από το Υφυπουργείο Εσωτερικών τα χρήματα που αντιστοιχούν στη θεραπεία των πληγών που άφησαν πίσω οι πλημμύρες, βεβαίως λαμβάνοντας υπόψιν και τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες.

Επίσης, θα ζητήσω από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον οποίο έχω μια εξαιρετική συνεργασία, να ρυθμίσει το θέμα της μετακίνησης του Μηχανικού από το Δήμο Περιστερίου στο Δήμο Καρπενησίου. Ανεξάρτητα με το αν επίκειται αλλαγή της νομοθεσίας δεν μπορώ να δεχθώ ότι το κράτος σταματά να λειτουργεί και να μην έχει σε ισχύ τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Το ίδια αφορά και για την περίπτωση του δικηγόρου και του «πληροφορικάριου».

Είναι σαφής η εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι όχι μόνο μέσα από τον ανάπτυξη αλλά και με τη στήριξη των περιφερειακών κοινωνιών,  με κάθε δυνατή συνδρομή της κεντρικής διακυβέρνησης προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες».

Η επίσκεψη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ στο Καρπενήσι έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μποτσάρεια 2016» στη μνήμη του ήρωα του 1821 Μάρκου Μπότσαρη, στις οποίες ο Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Σήμερα το πρωί, όπως κάθε φορά όταν επισκέπτεται το Καρπενήσι, πήγε στο παλιό Κοιμητήριο για να μείνει με λίγη ώρα μόνος του με τον Παύλο Μπακογιάννη, στον οποίο ο Τέρενς Κουίκ χρωστάει την καριέρα του στην ΕΡΤ, εφαλτήριο για την μετέπειτα δημοσιογραφική και κυρίως τηλεοπτική εξέλιξη.

«Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν ο αγωνιστής - πολιτικός, αρχιτέκτονας της πρώτης ιστορικής συνένωσης Δεξιάς – Αριστεράς το καλοκαίρι του 1989, φανατικός οπαδός του δόγματος ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Προφανέστατα αυτά τα κορυφαία ιδανικά του και πράξεις, ήταν η αιτία που δολοφονήθηκε πισώπλατα το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου του 1989 από τους αδίστακτους τρομοκράτες της 17Ν» σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ. Και πρόσθεσε:

«Νόμιζα πως ήταν μόνο η κόρη του η Αλεξία. Τελικά και ο γιος του Παύλου, ο Κωνσταντίνος άκουσε στο σχολικό λεωφορείο, εκείνο το πρωινό, από το δικό μου το στόμα, από την εκπομπή μου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ότι είχε δολοφονηθεί ο πατέρας του. Το διάβασα σήμερα σε ένα δημοσίευμα στα «Παραπολιτικά».

Είδα τον Κωνσταντίνο χθες το βράδυ στα «Μποτσάρεια» με την ιδιότητά του ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Στερεάς και ομολογώ ότι αισθανόμουν δυσάρεστα που ήμουν ο μαύρος αγγελιοφόρος για τον πατέρα του. Του το είπα και μου απάντησε με ένα χαμόγελο σαν και εκείνο που είχε ο Παύλος. Το χαμόγελο να αφήνεις πίσω σου τα προβλήματα και να προχωράς για ένα καλύτερο αύριο».

Ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε, επίσης, για προσκύνημα το Μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσσιώτισσας, το οποίο είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 1976 με τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσάτσο.
Related Posts