ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ «ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ  «ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ»

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ. ΑΣ ΜΟΝΙΑΣΟΥΝ.  ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΤΗΝΩΔΗ ΤΡΟΠΟ ΚΙ ΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Σε εφαρμογή των όσων δεσμεύτηκε δημόσια μετά το απάνθρωπο περιστατικό που συνέβη με το σκυλάκι το οποίο πετάχτηκε από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα Αθήνας, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, άρχισε τις σχετικές πρωτοβουλίες του.

Καταρχήν είχε μια πρώτη διερευνητική συνάντηση με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους ΣΎΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη παρουσία της Βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Συμφωνήθηκε να σχηματιστεί μία μικρή ευέλικτη ομάδα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που θα ερευνήσει κενά που ενδεχομένως υπάρχουν στο σημερινό νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των «ζώων συντροφιάς» από κακοποιήσεις και βάναυσες μεταχειρίσεις.

Για το ίδιο θέμα, ο Τέρενς Κουίκ είχε σε πολύ καλό κλίμα συζήτηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, ενώ τις επόμενες μέρες θα ζητήσει και τη συνδρομή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, όπως και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας Κωστή Ζώη και τη Γενική Διευθύντρια της ΕΦΕ Λιάνα Αλεξανδρή.

«Συζητήσαμε πολλά θέματα και με τον παλιό καλό μου φίλο, διακεκριμένο σκηνοθέτη Κωστή Ζώη, όπως και με την Γ.Δ. της ΕΦΕ Λιάνα Αλεξανδρή με την οποία συνεργάστηκα πολλές φορές στο παρελθόν σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα αδέσποτα ζωάκια. Η τεχνογνωσία τους και η εμπειρία τους τόσα χρόνια είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν στην ενισχυτική επικαιροποίηση του υφιστάμενο θεσμικού πλαισίου για τα αποκαλούμενα «ζώα συντροφιάς» όπως περιγράφονται στους νόμους της Πατρίδας μας», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.

Χθες, στα Χανιά, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είχε συνάντηση με την Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη και Μαρία Χουστουλάκη.

«Ήταν πολλά τα ανοικτά ζητήματα, στα οποία ανταλλάξαμε απόψεις. Συμφωνήσαμε σε πρώτη φάση να εστιάσουμε τη προσοχή μας και τις δράσεις μας στα αδέσποτα και την κακοποίηση. Πρέπει να προχωράμε βήμα - βήμα και όχι να χανόμαστε μέσα σε ένα πλήθος προβλημάτων και παραλείψεων που χρειάζονται θεραπεία» σχολίασε μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός.

Οι συναντήσεις του θα συνεχιστούν και με άλλες Ομοσπονδίες, Συλλόγους και Σωματεία που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ζώων.

«Υπάρχουν δεκάδες Σωματεία και Σύλλογοι, στη συντριπτική πλειοψηφία εθελοντές, που ασχολούνται με την προστασία όλων των ζώων αλλά ειδικότερα και με τα «ζώα συντροφιάς». Είναι αξιέπαινοι.

Οφείλω όμως να παρατηρήσω ότι ο οποιοσδήποτε θέλει να ασχοληθεί με τα αδέσποτα αλλά και τη φροντίδα ή την προστασία των τετράποδων φίλων μας, δυσκολεύεται από το γεγονός ότι επικρατεί μία αντιπαλότητα ανάμεσα σε πολλά Σωματεία, η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να εξομαλυνθεί. Ο τελικός σκοπός είναι κοινός, ανεξάρτητα από τις λίγες, αλλά ουσιαστικές διαφορές. Περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν για τα τετράποδα πλάσματα που κάποιοι συμπεριφέρονται με κτηνώδη τρόπο. Κι ας λέγονται άνθρωποι», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.


Για τα αδέσποτα ο Υφυπουργός είχε συνεργασία σήμερα το πρωί και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη. Όπως σημείωσε, ο Δήμος Αμαρουσίου ειναι απο τους ΟΤΑ με πολύ καλή αντιμετώπιση του προβλήματος, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία και με οργανωμένη δημοτική ομάδα.Related Posts