Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, παραχώρησε σήμερα (23.07.16) συνέντευξη στο δημοσιογράφο Γιώργο Στεργιόπουλο - ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ ΛΑΜΙΑΣ.

Ειδικότερα για την 42η επέτειο της αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:

 «Η 42η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας συμπίπτει με μια σειρά σημαντικών γεγονότων.

Αυτή η Δημοκρατία, η οποία σχεδιάστηκε και εδραιώθηκε μετά από την Απριλιανή Δικτατορία από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τώρα, τις μέρες μας, σφραγίζεται με το νέο εκλογικό νόμο και το δημοκρατικό δικαίωμα της αναλογικής ψήφου του καθε πολίτη. Δημοκρατία η οποία αποκτά ακόμα πιο ουσιαστική μορφή για τους Έλληνες πολίτες, με την υπερψήφιση της απλής αναλογικής, μετά από πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΜΟΝΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ

ΕΡ: Οι πολυκομματικές κυβερνήσεις πιό στέρεες από τις μονοκομματικές;

ΑΠ: Εφεξής, η Βουλή των Ελλήνων θα απεικονίζει με τον απόλυτα αναλογικό τρόπο τη δημοκρατική βούληση των Ελλήνων ψηφοφόρων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις διαλόγου, συνεννόησης και συλλογικών αποφάσεων σε κυβερνήσεις συνεργασίας, έτσι ώστε να τελειώσει οριστικά, η κοινοβουλευτική μονοκρατορία. Δηλαδή του να αποφασίζει και ψηφίζει ο ένας, να κουκουλώνει τα ανομήματά του (μιζες, φοροφυγάδες, επίορκους) και να αγνοεί με την κοινοβουλευτική του μειοψηφία, την αριθμητική πλειοψηφία των Ελλήνων.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠτΔ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΕΡ: Προχωράτε και στην αναθεώρηση του Συντάγματος:

ΑΠ: Αυτή η Δημοκρατία με τον νέο αναλογικό εκλογικό νόμο και με την επερχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, (στην οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουμε επαναφορά των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτά που ίσχυαν πριν την πισώπλατη κατάργηση που έκανε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 το ΠΑΣΟΚ), αυτή η Δημοκρατία θα είναι η στέρεη βάση μιας νέας πορεία της Ελλάδας σε απόλυτα αναπτυξιακή τροχιά και δύναμη εγγύησης της σταθερότητας στο γεωπολιτικό πεδίο της περιοχής.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΣΕ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ, ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΡΙΩΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Η 42η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας που γιορτάζουμε, αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, με σεβασμό όχι μόνο στο Σύνταγμα αλλά και στις ισχύουσες διεθνείς και διμερείς Συνθήκες που τιμά κατά τον πλέον απόλυτο τρόπο η Ελλάδα, μέσα στα υφιστάμενα σύνορά της, που δεν επιτρέπουμε σε κανέναν γείτονα να αμφισβητεί. Ούτε με γκρίζες ζώνες, ούτε με Δούρειους Ίππους κατευθυνόμενους από προξενικές αρχές, ούτε με αλλοτριωτικά σχέδια.

ΕΡ: Ποιούς εννοείτε;

ΑΠ: Την Άγκυρα με το Αιγαίο, την Άγκυρα και το προξενείο της στη Θράκη, τα Σκόπια και την μία και μοναδική ελληνική Μακεδονία και τα Τίρανα με τους Τσάμηδες, τους συνεργάτες των Ναζί. Δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο, όταν στο μόνο που στοχεύει η Ελλάδα ειναι στο σεβασμό των συνόρων και σε συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης με τους γείτονες λαούς, με παραγωγικά  και αναπτυξιακά αποτελέσματα για όλους μας.

Με την ευκαιρία της επετειακής γιορτής για τη Δημοκρατία μας, ως μέλος των   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ προσυπογράφω ότι αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με επικεφαλής των δύο κομμάτων τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, δεν εγγυώνται μόνο την προστασία των εθνικών μας θεμάτων, εγγυώνται και τη προστασία και τήρηση των συνταγματικών δικαιωμάτων του κάθε Έλληνα. Είναι αναντίρρητο γεγονός οτι η πατρίδα μας έχει μία Δημοκρατία, από τις πλέον στέρεες στον παγκόσμιο χάρτη.

Μία Δημοκρατία - να το επαναλάβω - εγγυήτρια δύναμη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, μία ελληνική Δημοκρατία που αγωνίζεται με αυτή τη κυβέρνηση να επαναφέρει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις ιδρυτικές της δημοκρατικές αρχές, σεβόμενη λαούς, έθνη και υπηρετώντας την αλληλεγγύη».
Related Posts