ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΜΗΝΥΜΑ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΗΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

 «Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα ως Υφυπουργός πάρα τω Πρωθυπουργώ να εκπροσωπήσω την κυβέρνηση, εδώ στην Κομοτηνή, στον εορτασμό της Πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής.

Τόσο στη σημερινή πανηγυρική Θεία λειτουργία, αλλά κυρίως στο χθεσινό Εσπερινό και στην περιφορά της Ιερής Εικόνας, ήταν απίστευτα συγκλονιστική, αλλά και σημειολογική η προσέλευση χιλιάδων πιστών.

Θα το εκτιμούσα ότι ήταν και μία σαφής ένδειξη όχι μόνο στη Χριστιανοσύνη τους, αλλά και στο μήνυμα αδελφοσύνης και γαλήνης που στέλνουν ότι κανένας «τρίτος» δεν μπορεί να διαταράξει τις ειρηνικές σχέσεις συμβίωσης για δεκαετίες ολόκληρες εδώ στη Θράκη, των Χριστιανών με τους Μουσουλμάνους αδελφούς Έλληνες πολίτες της θρησκευτικής μειονότητας.

Εκ των πραγμάτων, κάθε τέτοια διχαστική απόπειρα εκ μέρους των μισθοφόρων του Προξενείου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάποιο σχόλιο για το Πραξικόπημα στην Τουρκία και τους 8 Τούρκους στρατιώτες του ελικοπτέρου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για τους 8 έχει επιληφθεί η ελληνική Δικαιοσύνη με βάση τις διεθνείς Συνθήκες και φυσικά την ελληνική νομοθεσία. Άρα, δεν χρειάζεται να κάνω κάποιο περαιτέρω σχόλιο.
Σε ο, τι αφορά τα γεγονότα στην Τουρκία, η Ελλάδα ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι η χώρα μας υπερασπίζεται εις το ακέραιο την οποιαδήποτε Δημοκρατία σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Καταδικάζει την κάθε βίαιη και αντισυνταγματική ανατροπή της.
Εδώ όμως να επαναλάβω κάτι που δήλωσα πριν από λίγες μέρες: Δημοκρατία, δεν είναι μόνο μία κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό. Δημοκρατία είναι η εκλεγμένη από το λαό κυβέρνηση, να την υπερασπίζεται εις το ακέραιο, σεβόμενη τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών της.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είχατε επαφές εδώ στην Κομοτηνή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είχα κατ ιδίαν συζητήσεις με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα, που είναι από τους πλέον εμπνευσμένους και δραστήριους Ιεράρχες.

Επίσης, επισκέφθηκα, όπως κάνω κάθε φορά που έρχομαι στην Κομοτηνή, τον νόμιμο, τον ένα και μοναδικό αποδεκτό από την ελληνική Δημοκρατία Μουφτή Κομοτηνής, Μέτσο Τζεμαλή.

Επίσης, είχα συνάντηση Εργασίας με τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Θανάση Καραμπίνη. Έχει απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται επειδή το Πανεπιστήμιό του δεν πήρε ούτε ένα μικρό ποσοστό από την κατανομή των κονδυλίων για την εκπαίδευση των Μουσουλμανόπαιδων τα οποία, όπως μου είπε, πήγαν εξ’ ολοκλήρου στην ομάδα «Δραγώνα», για την οποία εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έχουμε και την καλύτερη εικόνα.

Επίσης, επισκέφθηκα και το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Νίκο Μενεξίδη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυμίδη.

Ο Υφυπουργός πάρα τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, παρέστη επίσης και στον Εσπερινό που εψάλλει  στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται μέσα στην Ταξιαρχία της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.


Related Posts