ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νέα χθεσινοβραδινή επίθεση στη Βουλή της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά εναντίον του Κινήματος, έκανε το εξής σχόλιο:

«Θα συμβούλευα την κα Γεννηματά, ανεξάρτητα εάν τελεί υπό την ασφυκτική ομηρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, να είναι πολύ προσεκτική στους χαρακτηρισμούς της και πόσω μάλλον τους ακραίους, εναντίον των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Δεν δεχόμαστε να πιάνει τους ΑΝΕΛ στο στόμα της η εκπρόσωπος ενός κόμματος που είναι συνυφασμένο με πανευρωπαϊκά ρεκόρ διαφθοράς και με υψηλόβαθμα στελέχη του που είτε να είναι στη φυλακή, είτε βρίσκονται στο σκαμνί του κατηγορούμενου.

Φαντάζομαι ότι δεν ξεχνά την έκρηξη του Ανδρέα Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο για το «δωράκι» του μισού εκατομμυρίου που ενθυλάκωσε ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ, τα pampers Κοσκωτά, τις μίζες των εξοπλιστικών, τα γερμένα υποβρύχια, τα ταμεία της Siemens, το πάρτι των εκατομμυρίων των αγροτοσυνεταιριστών του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80 και ούτε θυμάμαι πόσες ακόμα περιπτώσεις που είναι και καταγεγραμμένα στα δημοσιογραφικά αρχεία.

Την προσωπική εντιμότητα της ίδιας της κας Γεννηματά, δεν θέλω να την αμφισβητώ, διαφυλάττοντας το βαρύ όνομα που έχει, ως απόγονος ενός ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ που διακρίθηκε για την ηθική του.

Αλλά πάει πολύ να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον ενός πατριωτικού Κινήματος, με στελέχη που προέρχονται κυρίως από την Καραμανλική πτέρυγα της πολιτικής, αλλά και από το παλιό καθαρό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς να θέλω να ανακατεύομαι στα εσωκομματικά της, ας κοιτάξει τί θα περισώσει από το απόκομμα που κατάντησε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα».

Related Posts