ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΣΑΒΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος σύσκεψης που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση οξύτατων προβλημάτων του Δήμου Αχαρνών, έκανε την εξής δήλωση:

«Όπως είχα δεσμευτεί στη προχθεσινή μου συνάντηση με τον Δήμαρχο Αχαρνών στο γραφείο του, η κυβέρνηση αρχίζει βήμα-βήμα να προσπαθεί να βοηθήσει στη επίλυση σοβαρότατων προβλημάτων, που ταλαιπωρούν με διαχρονικές παραλείψεις τον 4ο μεγαλύτερο Δήμο της Αττικής και τον 10ο σε όλη την χώρα.

Μιλάμε για ένα Δήμο, που φέτος δεν μπορεί να καταρτίσει προϋπολογισμό, έχει ανέλεγκτους τους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών, χρωστάει σε δάνεια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεν έχει καμία δυνατότητα να διακινήσει - έστω και ένα ευρώ - για να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του (όπως προμήθεια καυσίμων κλπ.), πλην μισθοδοσίας.

Σήμερα το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, του Πρόεδρου της Τράπεζας Παρακαταθηκών Κώστα Βαρλαμίτη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Εξετάστηκαν όλες οι δυνατότητες επίλυσης του οικονομικού αδιεξόδου του Δήμου, με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα και με οικονομικά στοιχεία, που πρέπει ο Δήμος να προσκομίσει στο Υπουργείο Εσωτερικών, το πολύ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.  Μετά την εξέταση των λογιστικών στοιχείων, που θα πρέπει να αποδεικνύουν μία νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική, υπάρχει η ένδειξη ότι καταγράφονται πλέον σημαντικές προϋποθέσεις, ώστε ο Δήμος να βγει από την οικονομική του ασφυξία.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο μου Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την αμεσότητα που έδειξε στις επικλήσεις του Δήμου Αχαρνών για βοήθεια.

Ταυτόχρονα, χτες, από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, είχαμε τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Αχαρνών, για το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής, ώστε να μην επαναληφθούν ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, που κατέγραψαν ακόμη και νεκρούς.

Ο συνάδελφος Υπουργός Περιβάλλοντος, με το σκεπτικό, ότι μπορεί το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο, ζήτησε από τον Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, να συνεννοηθεί με τον Φορέα της Πάρνηθας και με το Δασαρχείο, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να γίνει σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για να αποφασιστούν οι οριστικές λύσεις.

Νομίζω, ότι η πρόοδος σε χρόνο ρεκόρ είναι αρκετά σημαντική, για να μπορέσει να ξαναβρεί τους ρυθμούς του ο Δήμος Αχαρνών.


Θα επανέλθω στον Δήμαρχο με απαντήσεις για τα υπόλοιπα θέματα που μου έθεσε στη προηγούμενη σύσκεψη».

Related Posts