ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗN ΠΑΤΡΑ

«ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ»

«Θα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό αν το Βερολίνο διάβαζε την απομαγνητοφώνηση των τελευταίων πέντε λεπτών της σημερινής ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας  κ.Προκόπη Παυλόπουλου στο Πανεπιστήμιο Πατρών..

Η έκδοση ευρωομολόγου είναι πλέον μια αναντίρρητη αναγκαιότητα και αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. Χωρίς αυτό, η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μία τεράστια κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία δεν φαντάζει μακρυά. Μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμη.

Και όπως, χωρίς περιστροφές, τόνισε ο κ Παυλόπουλος, κανείς δεν ξέρει που θα σκάσει η βόμβα.

Ήδη δοκιμάζονται οι τράπεζες της Ιταλίας. Θολή ειναι η εικόνα για την Ντόιτσε Μπάνκ και τα ανοίγματά της. Η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα.  Η Ελλάδα, περνώντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση που ένιωσε, μπορεί να σταθεροποιείται και να μπαίνει στη πορεία της ανάπτυξης, αλλά συνεχίζει να αισθάνεται μια πίεση, που θα μπορούσε να βρει πιό αποτελεσματικά τη λύση της, με το ευρωομόλογο.

Το ευρωομόλογο το θέλει ο Ντράγκι. Το ευρωομόλογο  το συζητάει ο Ντάισελμπλουμ. Δεν το θελει το Βερολίνο.

Και επιπλέον, οι εξελίξεις με άξονα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας και το προδικαστικό ερώτημα που ζήτησε το Βερολίνο από το Δικαστήριο της Ε.Ε., δεν μπορεί να αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Προτείνω για ακόμη μια φορά, όλοι και εδώ στην Ελλάδα και στην ευρωπαϊκή κοινότητα, να διαβάσουν και να αναλύσουν με πολλή προσοχή τα σημερινά λεγόμενα του Προέδρου της Δημοκρατίας μας, αν θέλουμε μία δυνατή και συμπαγή Ευρώπη, με τις αρχές των εμπνευστών της που προβλέπουν και την αλληλεγγύη. Ιδρυτικές αρχές που τις πιστεύουμε και τις προωθούμε οι Έλληνες με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τα νεοφιλελεύθερα και τις αγκαλιές με τη τραπεζική λογική να κατευθύνει την πολιτική, τα αφήνουμε στην αντιπολιτευση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ.

Και να έχουμε πάντα στο νου μας, ότι η όποια κρίση υποβόσκει, πρεπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και όχι να πιάσει την Ευρώπη «στον ύπνο», όπως με το προσφυγικό».

Αυτές τις δηλώσεις έκανε στα τοπικά ΜΜΕ της Αχαΐας ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ εκπροσωπώντας τη Κυβέρνηση σήμερα, παρέστη στην ειδική τελετή που έγινε στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά τη διάρκεια της οποίας η Πρυτανεία αναγόρευσε σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο.

Το απόγευμα ο Υφυπουργός παραβρέθηκε και στην εκδήλωση για τα 130 χρόνια της εφημερίδας «Πελοπόννησος».


Ο Τέρενς Κουίκ θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της ίδιας ημέρας.


Related Posts