ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΙΟ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 3%ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΡΙΟ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 3%. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2.5%»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2019 ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ»

Για το θέμα του ορίου εισδοχής στη Βουλή, απάντησε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε ερωτησεις του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου - real fm.

«Το θέμα του ορίου δεν έχει να κάνει με πόσα Κόμματα θα μπούνε ή όχι στη Βουλή, αλλά με τα εθνικά γνωστά θέματα. Τα αυτονόητα. Αλλά επειδή εξειδικεύονται και στη περιοχή της Θράκης, πρέπει να σας πω, ότι το «όριο ασφαλείας» είναι αναμφίβολα το 2,5%.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ζητήσει το 3%. Αλλά, επαναλαμβάνω, ότι το «όριο ασφαλείας» είναι το 2,5%. Το έχω συζητήσει με ανθρώπους του πολιτικού πεδίου, που ξέρουν τα πράγματα. Το συζητούσα πρόσφατα και με τον κ. Φώτη Κουβέλη. Ήθελα να πάρω την άποψη του. Το κουβέντιασα σε μία τυχαία συνάντηση και με Βουλευτή του ΚΚΕ.

Για εμάς και ως Κυβέρνηση και ως ΑΝΕΛ, το θέμα του ορίου δεν μπαίνει σε επίπεδο «δούναι και λαβείν» με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δηλαδή, είναι μια αντικειμενική ανάγκη, να βρούμε ένα όριο, που να εξυπηρετεί και την απεικόνιση πρόθεσης του λαού μέσα στη Βουλή και δεν είναι «αλισβερίσι», για να σας το πω έτσι με μια λέξη πιο δημοσιογραφική.

Ν. ΧΑΤΖΙΝΙΚΟΛΑΟΥ: Εσείς βλέπετε, ότι θα μπορούσε να κατέβει το όριο εισόδου στη Βουλή χωρίς…

Τ. ΚΟΥΙΚ: Κάτω από το 2,5%, όχι κύριε Χατζηνικολάου. Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν μπορούμε!!! Δεν μπορούμε για εθνικούς λόγους.

Ν. ΧΑΤΖΙΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το 2,5% είναι αρκετό;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ναι. Διασφαλίζει τα εθνικά μας θέματα. Τα διασφαλίζει απόλυτα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κάποιοι φοβούνται, ότι ο εκλογικός νόμος φέρνει μαζί και εκλογές το φθινόπωρο. Ήδη έχουν αρχίσει τέτοια σενάρια. Τι λέτε;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν υπάρχει περίπτωση!!! Οι εκλογές είναι το 2019. Και είναι κάτι που το λέμε και το ξαναλέμε. Εκλογές λέγανε από την πρώτη μέρα που γίνανε οι προηγούμενες εκλογές, αλλά οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας,  για να μπορούμε να αποδώσουμε και πολλών πραγμάτων που έχουμε υποσχεθεί και ακόμα δεν έχουν γίνει.Related Posts