Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τέρενς Κουίκ, μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή (REAL FM)

Στα σχετικά θέματα της επικαιρότητας που ρωτήθηκε, τοποθετήθηκε ως εξής:

ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ 3%

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι μία από τις δεσμεύσεις και των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα σήμερα, ο Πρόεδρός μας ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας με τον Βασίλη Σκουρή στον Real.gr μίλησε και για το όριο του 3%.
Για τους ΑΝΕΛ το 3% είναι κόκκινη γραμμή.

Και μέσα στα άλλα επιχειρήματά μας, παρουσιάζω μια εικόνα που ενδεχομένως κάποιοι δεν την έχουν στο μυαλό τους:

Θα γυρίσω πίσω στην εικόνα των Ευρωεκλογών του 2014 και το τί έγινε στη Θράκη.
Συνεπώς αυτά είναι θέματα που θα πρέπει να τα έχουμε στο μυαλό μας. Για εθνικούς λόγους πρέπει το 3% να μείνει.

Και εδώ οφείλω να προσθέσω ότι μέχρι στιγμής η κυβέρνηση χειρίζεται πολύ καλά τα Εθνικά ζητήματα.

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΔ

Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2019. Άρα η απόφαση της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, δεν υποκρύπτει συντόμευση των εκλογικών διαδικασιών. Αυτό το οποίο κάνει τώρα η Νέα Δημοκρατία είναι έγκλημα. Μου θυμίζει το παιδάκι που έχει κάτσει μέσα στο χωματόδρομο και του πήραν το τόπι και λέει «θέλω το τόπι, θέλω το τόπι».

Αυτό κάνει ο κύριος Μητσοτάκης με το να ζητάει εκλογές. Και το κάνει τώρα καλοκαιριάτικα; Πάνω σε μια τουριστική περίοδο; Πάλι αναταράσσει την αγορά που ηρεμεί σιγά σιγά μετά και από την τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Τώρα βάζει τέτοιο θέμα εκλογών;

Η Νέα Δημοκρατία μπαίνει πλέον σε μια κατάσταση έξω από τα όρια της πολιτικής πραγματικότητας.

Και υποβάλω το εξής απλό ερώτημα: Χρόνια λέμε ότι θα πρέπει αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Ότι θα πρέπει να μειωθούν τα bonus, ότι θα πρέπει να γίνει πιο αναλογικό το σύστημα, ότι πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα. Αυτή είναι μια κουβέντα η οποία γίνεται χρόνια τώρα και γίνεται διαρκώς.

Εδώ τα πράγματα είναι πια μονόδρομος. Βλέπετε ότι τον τελευταίο καιρό, ο κόσμος είναι όχι μόνο ανεκτικός, αλλά τις θέλει τις κυβερνητικές συνεργασίες. Και τουλάχιστον εμείς αποδείξαμε με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κάναμε, - και μιλάμε για δύο κόμματα με αντίθετες ιδεολογικές πλατφόρμες -, ότι συνεργαζόμαστε μια χαρά. Και όπου διαφωνούμε διαφωνούμε. Όπως, π.χ., δεν θα ψηφίσουμε αν έλθει σχέδιο που να διαταράσσει το ενιαίο Κράτους - Εκκλησίας. Αλλά ο πυρήνας, ο κυριότερος πυρήνας της συνεργασίας ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ είναι μια χάραξη πορείας για να βγούμε από τα μνημόνια. 

Λοιπόν τι το πιο φυσιολογικό να ανοίξει μια συζήτηση για εκλογικό νόμο, τι το πιο φυσιολογικό ο Πρωθυπουργός να θέλει να δει και αρχηγούς κομμάτων;

Από εκεί και πέρα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, - πιστεύω χειροπόδαρα δεμένος από το επικοινωνιακό επιτελείο του Σαμαρά το οποίο εξακολουθεί να διευθύνει τη Νέα Δημοκρατία -, πολώνει το πολιτικό κλίμα.


Μου μοιάζει να προσπαθεί να κάνει μια αντιστροφή του ΠΑΣΟΚ του '80. Τα πράσινα – γαλάζια καφενεία της εποχής εκείνης, τώρα προσπαθεί να τα κάνει τα γαλάζια και μη γαλάζια καφενεία, με μία ακραία γλώσσα και ακραίους βουλευτές.Related Posts