ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΕΛΛΙΔΗ ΣΕ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ


Επίσκεψη – αστραπή στη Χίο και πιο συγκεκριμένα στα Επιτηρητικά Φυλάκια του Ελληνικού Στρατού στις Οινούσσες και στην Αγία Ελένη, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς  Κουΐκ.
Ο Αρχηγός και ο Υφυπουργός, κατά την επίσκεψή τους στη Ζώνη Ευθύνης της 96ης Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 ΑΔΤΕ), όπου τους υποδέχτηκε ο Διοικητής Ταξίαρχος Γεώργιος Μπικάκης, συνοδεύονταν από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Ανδρέα Ηλιόπουλο, τον Α΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Θωμαΐδη, καθώς και τον Διοικητή της Ιης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Χρήστο Σίμο.Σημειώνεται ότι στην ιστορική Ιη ΜΠ, η οποία στην εποχή μας είναι η «Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων» του Στρατού μας, μετά την άφρονη διάλυση της ΙΙΙης Μεραρχίας Καταδρομών στη δεκαετία του ’80 και μάλιστα και από παλαιό Καταδρομέα υπουργό, υπάγονται όλες οι Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, που εδρεύουν και επιχειρούν στα νησιά. 

Τα παραμύθια με το ελικοδρόμιο
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή μετέβη στη Χίο με ένα από τα σύγχρονα ελικόπτερα ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού, το οποίο και προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του φυλακίου της Παναγιάς. Και αυτό το σημειώνουμε ιδιαιτέρως γιατί τις μέρες αυτές με τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων με επίκεντρο τη νησίδα Παναγιά, παρουσιάστηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες «ειδήσεις» ότι δεν υπάρχει …ελικοδρόμιο στο νησί ή ότι δεν υπήρχε φρουρά και μεταφέρθηκε εκεί…εκτάκτως και άλλα τέτοια. Στη νησίδα Παναγιά υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, τόσο φρουρά του Στρατού, όσο και εν ενεργεία ελικοδρόμιο. 

Related Posts