Ο ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΖΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΦΩΝ -ΑΜΦΙΣΣΑΣ

«ΝΕΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ DIGEA: ΣΕ ΔΕΛΦΟΥΣ – ΑΜΦΙΣΣΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ»

Οι υδάτινοι πόροι του Νομού Φωκίδας που τροφοδοτούν με νερό όχι μόνο την ελληνική πρωτεύουσα αλλά και πολλές μεγάλες αστικές περιοχές χωρίς κανένα αντιστάθμισμα όπως ζητούν χρόνια οι Δήμοι Δελφών και Δωρίδας  και η χειμάζουσα κατάσταση, από σφοδρές ελλείψεις προσωπικού, στο νοσοκομείο Άμφισσας, ήταν τα δύο μείζονα θέματα που έθεσε η Δημοτική Αρχή  Δελφών - Άμφισσας στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Η συνάντηση Εργασίας τους έγινε αυτό το σαββατοκύριακο στην Άμφισσα, με την ευκαιρία της επετείου της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων στις 10 Απριλίου το 1821, που γιορτάστηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και με τον Τέρενς Κουίκ να εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Γραμματέα του Δήμου, ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ την παρέμβασή του σε πολλά θέματα που εκκρεμούν στη περιοχή του μεταξύ των οποίων και τα εξής:
-       Την ένταξη στα δημόσια έργα μιας σύγχρονης οδικής σύνδεσης Ιτέας – Γαλαξιδίου

-       Την αναβάθμιση  - επέκταση του Ειδικού Σχολείου Άμφισσας για παιδιά με ειδικές ανάγκες

-       Την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που εκκρεμεί χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή,

-       Την προσωρινή αναστολή της ορεινής ελεγχόμενης κυνηγετικής ζώνης (ελλείψει προσωπικού) που έχει δημιουργήσει οικονομικό μαρασμό σε δεκάδες επιχειρήσεις όπως ξενώνες, εστιατόρια κλπ

-       Τη πλήρη κάλυψη του Δήμου με υπηρεσίες διαδικτύου (internet)

-       Τη διατήρηση και ενδυνάμωση του αστυνομικού Τμήματος Γραβιάς και

-       Τη δικαιότερη κατανομή των ΚΑΠ, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση καθιστά Δήμους, όπως Δελφοί και Άμφισσα, σε «φτωχούς συγγενείς».

«Μέσα σε όλα, ο Δήμαρχος μου έθεσε και ένα άλλο εκπληκτικό ζήτημα», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ. «Η περιοχή του Δήμου Δελφών Άμφισσας που ανήκει στη Στερεά Ελλάδα, δεν μπορεί να δει τα τοπικά κανάλια της Περιφέρειάς της που είναι μεγάλα και γνωστά όπως το ΣΤΑΡ κεντρικής Ελλάδας και το Κανάλι ΕΝΑ, για να αναφέρω ενδεικτικά δύο απ' αυτά.

Η digea κατευθύνει στους κατοίκους της Στερεάς εικόνα μόνο από τα κανάλια της… Πελοποννήσου (!!!) που σημαίνει ότι οι κάτοικοι δεν ξέρουν τί συμβαίνει στον τόπο τους και πληροφορούνται μόνο τα γεγονότα κάτω από το αυλάκι!

Είναι άλλο ένα μεγάλο κατόρθωμα της συμφωνίας κράτους – digea που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι η σύμβαση η οποία, υπενθυμίζω, είχε αφήσει στο απόλυτο μαύρο τα Πομακοχώρια της Θράκης, παραδίδοντάς τα στα δορυφορικά πιάτα της Τουρκίας.
Βρίσκω απόλυτα δικαιολογημένο το αίτημα του Δήμου Δελφών – Άμφισσας και θα το διαχειριστώ όσο μπορώ πιο άμεσα και αποτελεσματικά».Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επέστρεψε στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα. 

Related Posts