ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΝ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΝ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ Ή ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ Ή ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ»

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αλλά και συμμετέχοντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Γιώργο Δαρράκη και Γιάννη Δάρα, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για θέματα δικαιοσύνης και διαφθοράς
Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του, που συνοψίζουμε, είναι τα εξής: «Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά είναι τέχνασμα αντιπερισπασμού έναντι του προσφυγικού – μεταναστευτικού και της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

Τόσο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είμαστε πιασμένοι από «συμφέροντα» και διαπλεκόμενους, είχαμε το θέμα της πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στις υποχρεώσεις μας έναντι των Ελλήνων. Και μάλιστα ανοίξαμε το σχετικό φάκελο με ιδιαίτερη έμφαση το καλοκαίρι, όταν και έγινε η Διυπουργική Επιτροπή για την Πάταξη της Διαφθοράς, στην οποία ορίσθηκα μέλος. Όπως μέλος είμαι και σε άλλες αντίστοιχες Επιτροπές, σηματοδοτώντας την παρουσία των ΑΝΕΛ σε αυτό τον αγώνα.

Η αυριανή συζήτηση στη Βουλή μπορεί να εκληφθεί και ως απάντηση σε κάποιους από τον πολιτικό και τον μιντιακό χώρο. Δεν λυγίζουμε απέναντι σε όσους μας προκάλεσαν με επιθέσεις, οι οποίες αποδεικνύουν τον τρόμο τους μπροστά στην ανυποχωρητικότητα της κυβέρνησης για να μπει μία τάξη σε όλα αυτά τα σημαντικά πεδία. Δηλαδή, φοροδιαφυγή, διαφθορά, χειραγώγηση υμέτερων λειτουργών της Δικαιοσύνης, τα οποία χρόνια τώρα καθυπότασσαν το δημόσιο βίο.

Δεν εξαιρώ ούτε και τις επιθέσεις εναντίον του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης για την Πάταξη της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αλλά θα επαναλάβω ότι ο κύριος Παπαγγελόπουλος ούτε «Παναθηναϊκάκιας» είναι, ούτε κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Λέσβου.

Ειδικότερα, μάλιστα, για την υπόθεση Μπόγιαρνς - που είναι ο πιο φρέσκος φάκελος που άνοιξε αυτή η κυβέρνηση -, να υπενθυμίσω και την τελευταία δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο οποίος με σαφήνεια αναφερόταν σε λίστες φοροφυγάδων και σε CD που έχριζαν διερεύνησης.

Πάντως, μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ακόμα και για θέματα συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση σε ό, τι αφορά τη φοροδιαφυγή και τη σχετική τεχνογνωσία που είχε στη διάθεσή μας ο κ. Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόγιαρνς, η κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε κατηγορηματικά έστω και αυτό να πράξει.

Θα μπορούσαν όλα αυτά να συνδυαστούν και με τα διάφορα στικάκια που ήταν «ξεχασμένα» σε συρτάρια.

Πιστεύω ότι με τα νέα «κλειδιά» που έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί πριν λίγες μέρες στην ελληνική Δικαιοσύνη, σε συνάντηση στο Παρίσι, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα την αποκάλυψη όλων εκείνων που κάποιοι προσπαθούσαν να κουκουλώσουν.
Η κυβέρνησή μας, πάντως, δεν θα προχωράει με τους ρυθμούς χελώνας όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες μάλιστα είχαν τοποθετήσει επικεφαλής του ΣΔΟΕ συγχωριανό του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον να ακούσω την τοποθέτηση στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θέλω να διαπιστώσω αν θα συναινέσει και θα συστρατευθεί στον εθνικό Αγώνα για τη πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Αν δεν το πράξει και αν κινηθεί σε άλλη πορεία, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιους θέλει να καλύψει και ότι ακολουθεί τις συμμαχίες του κουκουλώματος. Ακόμα πιό αποκαλυπτικός, αν αλλάξει ατζέντα συζήτησης και πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα.

Απλά ρωτώ: Αντέχει, είναι σωστό, η Νέα Δημοκρατία  που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με συγκεκριμένες αρχές και αξίες, να κουκουλώνει ή να συμπράττει στο κουκούλωμα σκανδάλων συνυφασμένων με διαφθορά, φοροδιαφυγή και δωροδοκίες;
Αγνοεί, για παράδειγμα, το γεγονός ότι στο χώρο της Δικαιοσύνης με το Βατοπέδιο εξελίχθηκε μια ολόκληρη ιστορία σε βάρος του Γιάννη Αγγέλου, με προφανή τελικό στόχο τον Κώστα Καραμανλή; Ιστορία με πολλά ερωτηματικά για παρασκηνιακούς ή μη πρωταγωνιστές της, που έστηναν στον τοίχο τον Αγγέλου;

Θα συμπορευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις λογικές κουκουλώματος του Αντώνη Σαμαρά ή με τις αντίστοιχες λογικές του ΠΑΣΟΚ, που ιστορικά είναι «σημαδεμένο» με πλειάδα υποθέσεων πολιτικοοικονομικών σκανδάλων;»Related Posts