ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗΣ ΚΑΡΕΝ ΠΟΛΙΤΟΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ»Συνάντηση εργασίας με την αν. Κυβερνήτη της Πολιτείας της Μασαχουσέτης Κάρεν Πολίτο, είχε στη Βοστώνη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Η συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη Ιφιγένειας Καναρά, είχε στόχο να διερευνηθούν τα πεδία συνεργασίας Μασαχουσέτης και Ελλάδας, όχι μόνο σε ακαδημαϊκό επίπεδο, αφού η Βοστώνη είναι μία από τις κορυφαίες πανεπιστημιουπόλεις του κόσμου, αλλά και σε επίπεδο πρωτοπόρων επιχειρήσεων.

«Η κυβερνήτης Κάρεν Πολίτο» δήλωσε μετά ο Τέρενς Κουίκ, «έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα που αφορά πρωτοπόρες επιχειρήσεις, οι οποίες αναζητούν συνεταίρους σε άλλες χώρες, που να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ποιότητα και ανταγωνιστικές τιμές. Υπενθυμίζω, ότι πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν «θησαυρίσει» την Βομβάη της Ινδίας.

Εξήγησα στην Κάρεν Πολίτο, ότι στην Ελλάδα έχουμε λαμπερά μυαλά, νέα παιδιά, νέους επιχειρηματίες, που θέλουν να μείνουν Ελλάδα και που μέσα στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε, μπορούν να ανταποκριθούν και στην πολύ υψηλού επιπέδου απόδοση υπηρεσιών, αλλά και με ανταγωνιστικό κόστος στην προσφορά της εργασίας τους.

Και αυτό είναι μόνο ένας άξονας συνεργασίας. Σίγουρα θα μπορούν να βρεθούν και άλλοι, από τους τουριστικούς, μέχρι το χώρο της υγείας.

Πιστεύω ότι είναι μια εξαιρετική προοπτική συνεργασίας με την Πολιτεία της Μασαχουσέτης, όπου – ας μην το ξεχνάμε – θριαμβεύουν πάρα πολλά ελληνόπουλα, που σπουδάζουν στα εκεί Πανεπιστήμια, πολλά από τα οποία και παραμένουν είτε για ακαδημαϊκή, είτε για επιχειρηματική καριέρα.

Μέσω της Γενικής Προξένου μας, θα περιμένω αποσαφηνισμένες αναλυτικές πληροφορίες από το επιτελείο της κυρίας Κυβερνήτου, έτσι ώστε να τα προωθήσω στα συναρμόδια Υπουργεία, ελπίζοντας ότι έχουμε ανοίξει μία καλή πύλη στο δρόμο της ανάπτυξης που έρχεται για την Πατρίδα μας».

Σημειώνεται, ότι η Κάρεν Πολίτο είναι ιταλικής καταγωγής και παντρεμένη με Έλληνα, με ρίζες από την Κρήτη και την Μεσσηνία.

«Η μεσογειακή φλόγα της, σίγουρα θα βοηθήσει στη συνεργασία, στην οποία βάλαμε το πρώτο λιθαράκι σήμερα», κατέληξε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Ο Τέρενς Κουίκ είχε και συνάντηση με Έλληνες καθηγητές, που διδάσκουν στα μεγάλα πανεπιστήμια της Βοστώνης και οι οποίοι εκπονούν μετεκπαιδευτικά προγράμματα Αμερικανών φοιτητών στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους. Θα ακολουθήσει νεότερο και αναλυτικό δελτίο Τύπου.Related Posts