ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

«Ο ΠΣΑΠ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ. ΑΝΗΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΗ FOOTBALL LEAGUE»

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ»

Επίσκεψη στα Γραφεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) πραγματοποίησε χθες ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. Η συνάντηση συμφωνήθηκε στο περιθώριο της βράβευσης των καλύτερων ποδοσφαιριστών την περασμένη Δευτέρα.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διονύσης Δημόπουλος ενημέρωσε τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ για όλες τις δράσεις του ΠΣΑΠ.

«Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα, ότι ο ΠΣΑΠ είναι από τούς πιο προχωρημένους φορείς των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και σε θέματα οργάνωσης και σε θέματα ασφάλισης - παροχών σε επαγγελματίες με σύντομη καριέρα και υψηλό ρίσκο ατυχημάτων και για θέματα νομικής κάλυψης, αλλά και σε δράσεις αλληλεγγύης, κυρίως σε ιδρύματα που ασχολούνται με καρκινοπαθή παιδιά», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Τέρενς Κουίκ. Και πρόσθεσε:

«Με τον ΠΣΑΠ κουβέντιασα επίσης και το θέμα της βίας στα γήπεδα, αλλά και τις συμπεριφοράς των κερκίδων. Εξέφρασα για ακόμα μια φορά την απορία, πώς είναι δυνατόν οι Έλληνες φίλαθλοι στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων τους να είναι η απόλυτη «εκκλησία» και στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος ή κυπέλλου να εκτρέπονται.

Φυσικά η απάντηση έχει να κάνει με τις ποινές, οι οποίες επιβάλλονται από την ΟΥΕΦΑ και που σε καμία περίπτωση δεν είναι επιλεκτικές ανάλογα με το χρώμα της φανέλας της ομάδας ή τη χώρα προέλευσης.

Ευχαρίστησα, μέσω του ΠΣΑΠ, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες, για τη δική τους εξαιρετική συμπεριφορά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, η οποία τεκμηριώνεται και από το γεγονός,  ότι έχουν ελαχιστοποιηθεί σχεδόν σε μηδενική βάση οι κόκκινες κάρτες από αντιαθλητική συμπεριφορά.

Πάντως, κατέστησα σαφές στον ΠΣΑΠ, ότι η Κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στην επιβολή της ηρεμίας και στην εδραίωση φίλαθλου πνεύματος στις κερκίδες, ανεξάρτητα αν υπάρχουν Θύρες και μη. Θύρες που αν θέλουν, μπορούν να ελέγξουν οι Διοικήσεις των ΠΑΕ.
Όπως είπα και τη Δευτέρα στη «Γιορτή του Ποδοσφαιριστή», αναπολώ τις εποχές εκείνες που ακόμα και στα πιο μεγάλα ντέρμπι ήμασταν μαζί, ανακατεμένοι, οι οπαδοί των δύο αντίπαλων ομάδων.

Βεβαίως βάζω ως προϋπόθεση και την πλήρη εξυγίανση του ποδοσφαίρου, που πρέπει να είναι στάση ευθύνης για Ομοσπονδία, Λίγκα, Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές Εταιρείες, επιμέρους φορείς όπως η Διαιτησία, οι Παρατηρητές και δεν θα εξαιρέσω ούτε και τον αθλητικό Τύπο, παρόλο που εδώ έχουμε μία θεαματική βελτίωση των κάποτε εμπρηστικών τίτλων, σε πιο «χαλαρά» πρωτοσέλιδα, ανεξάρτητα από την ομάδα που στηρίζουν.

Σε σχέση με όλα αυτά που προ είπα, θεωρώ εξαιρετική την πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ να επισκέπτεται τα σχολεία, που είναι και η φύτρα της μελλοντικής φίλαθλης συμπεριφοράς.

Τέλος, ανησυχώ για τη πορεία της football league. Φοβάμαι, ότι όπως αυτοκαταργήθηκε η Γ' επαγγελματική κατηγορία, πάμε σε αποδυνάμωση και της Β'. Αποχωρούν ομάδες που δεν το αντέχουν οικονομικά. Έχει κάποιες προτάσεις ο ΠΣΑΠ, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να σκύψουμε πολύ αποφασιστικά επάνω στο καλπάζον πρόβλημα».

Στη συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιάννης Λαζανάς, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Πούλιος, ο Υπεύθυνος Τύπου του Συνδέσμου Νίκος Δελαγραμμάτικας, το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου και ο Σύμβουλος του Υφυπουργού σε θέματα Αθλητισμού και Πληροφορικής Στάθης Χολόγκιτας.Related Posts