ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Την ώρα που ακραίες φωνές στη Ευρώπη απειλούν την Ελλάδα με κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια λόγω του προσφυγικού ζητήματος, το θεωρώ αδιανόητο, μέσα από την ίδια μας την Πατρίδα, να υπάρχουν συνοριακές κινητοποιήσεις οι οποίες μας δημιουργούν σοβαρά ζητήματα στις διεθνείς μας σχέσεις.

Η κατάσταση στη Βουλγαρία, στα σύνορα με την Ελλάδα, μας δημιουργεί έντονο διακρατικό – διπλωματικό ζήτημα, με τη Βουλγαρική κυβέρνηση να διαμαρτύρεται εντονότατα, καθώς εκατοντάδες φορτηγά (κυρίως βουλγαρικά, αλλά και ρουμάνικα κλπ.) σε ουρά πάνω από 25 χιλιόμετρα έχουν ακινητοποιηθεί στη δική τους την πλευρά, με ό,τι αυτό σημαίνει στη ζημιά που υφίστανται εκείνοι, χωρίς να έχουν καμία σχέση με το πρόβλημα που έχουν οι Έλληνες αγρότες με την ελληνική Κυβέρνηση.

Από τη μία δίνουμε μάχη, να μην μας κλείσουν οι ακραίοι της Ευρώπης, με τους «πρόθυμους» Σκοπιανούς, τα ελληνικά σύνορα και εμείς κλείνουμε τα δικά μας σύνορα με μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;;;!!!

Απευθύνομαι και σε εκείνους τους αγρότες που δεν υποκινούνται από κόμματα, αλλά απευθύνομαι και στα κόμματα της Αντιπολίτευσης - ας μην το αρνούνται που υποκινούν και κρύβονται πίσω από αγρότες. Δεν μπορεί για τη συγκεκριμένη διασυνοριακή – διακρατική περίπτωση να εθελοτυφλούν ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε η Φώφη Γεννηματά».


Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου με βάση πληροφορίες που διέρρευσαν, ότι υπάρχει έντονη αντίδραση της βουλγαρικής κυβέρνησης για το κλείσιμο των συνόρων από ελληνικής πλευράς.

Related Posts