ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ REAL FMΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία των απαντήσεων που έδωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα (17.01.16) στον Real Fm και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή.ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ

«Έχει ήδη απαντήσει στο θέμα των τελευταίων δημοσκοπήσεων ο Πάνος Καμμένος, με τα tweets που κάνει από χθες το βράδυ.
Σε ένα από αυτά είχε και μια μαϊμού μέσα, αφού είναι «μαϊμουδιάρικες» όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις. Μιλάμε για εκείνους, οι οποίοι πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου μας έδιναν 1.8 ή 2 ή 2.1%.
Με λίγα λόγια δεν είναι δυνατόν να προσπαθείς να δεις πώς σταθμίζεται ο πολιτικός χάρτης - έστω και με μια απεικόνιση της στιγμής - μέσα σε ελάχιστες ημέρες από τις εξελίξεις στη ΝΔ , με μια ρευστότητα στην επικαιρότητα, όπως αυτό απεικονίζεται και από το 35% των αναποφάσιστων (το μόνο,στοιχείο που πιστεύω), που περιμένουν να δούν πώς θα πάνε τα πράγματα.
Μην ξεχνάτε, έχουμε και σε εξέλιξη τις έρευνες - κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώνει αυτό - για τα προεκλογικά γκάλοπ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (που,διαψεύστηκαν παταγωδώς.
Εκκρεμεί ακόμα να μάθουμε, το κανάλι που χρησιμοποίησε (ΣΚΑΙ), τον συγκεκριμένο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αν πλήρωσε και τι πλήρωσε (τον ίδιο ή την Σχολή του) για τις δημοσκοπήσεις αυτές. (Το έχω ξαναρωτήσει και,απάντηση δεν παίρνω).

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Όσο και να σκυλιάζουν κάποιοι, η κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαταράσσεται. Δια παντός μπήκε στο περιθώριο, όλη εκείνη η ιστορία περί οικουμενικών κυβερνήσεων.

Θα πρέπει όλοι να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι σκληρό καρύδι και ότι η «χημεία» του με τον Πάνο Καμμένο, όπως και η δική μου με τον Αλέκο Φλαμπουράρη είναι τόσο δεδομένη, ώστε να αφήσουν τα όνειρα κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να μας διαλύσουν. Αυτά τα σενάρια τελείωσαν οριστικά».

ΝΔ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΣΑΜΑΡΟΣΥΣΤΗΜΑ

«Εγώ προέρχομαι από την Καραμανλική πτέρυγα. Είμαι ένα Καραμανλόπαιδο, προέρχομαι από την πτέρυγα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και δεν έχω καμία σχέση, ούτε θέλω να έχω δημόσιες συνδιαλλαγές με εκείνους τους,ακραίους οι οποίοι έχουν αλλοιώσει την φυσιογνωμία της ΝΔ. Με εκείνο το Σαμαρο-σύστημα, όπως το αποκαλώ, με τις ακραίες φωνές που δεν έχουν καμία σχέση με τις ιδέες και τις ιδρυτικές διακηρύξεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Πίσω από την εκλογή Μητσοτάκη «δουλεύανε» όλοι οι «μηχανισμοί» Σαμαρά! Στον β’ γύρο ποιοι στήριξαν Κυριάκο Μητσοτάκη;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ειναι νεοφιλελεύθερος. Της σχολής Θάτσερ. Δεν δίστασε σε μία νύχτα να απολύσει καθαρίστριες, χιλιάδες υπαλλήλους της ΕΡΤ, Δημοτικούς Αστυνομικούς».

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ
«Και να προσθέσω κάτι ακόμα; Γιατί να εμπλέκομαι εγώ στα της ΝΔ;
Η δική μου η θέση μέσα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι η θέση ενός ισότιμου στρατιώτη μέσα σε ισότιμους στρατιώτες, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Πρόεδρός μας.
 Από εκεί και πέρα, πράγματι πιστεύω, ότι είμαστε το απόλυτα καινούργιο μέσα στο χώρο της Κεντροδεξιάς, που σεβόμαστε και τις αρχές του «Καραμανλισμού» και από εκεί και πέρα νομίζω πράγματι ότι θα είμαστε η «δεξαμενή» εκείνη, η ποία σιγά σιγά θα μεγαλώνει και να βάλουμε κατά μέρους τις «μαϊμουδιές» εκείνες των δημοσκόπων, που προσπαθούν για μια ακόμη φορά να δημιουργήσουν το ψυχολογικό κλίμα σε βάρος μας…

ΔΙΑΡΡΟΕΣ, ΝΔ, ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ

«Δεν φοβάμαι, λόγω εκλογής Κυριάκου Μητσοτάκη, διαρροές από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ προς τη ΝΔ. Πολλή περισσότερο κοινοβουλευτική διαρροή. Να φοβάται ενδεχομένως η ΝΔ μήπως υπάρξουν διαρροές προς τα έξω.
Όπως βλέπετε - και με βάση το ρεπορτάζ - ήδη ετοιμάζεται η συμμαχία Βενιζέλου με το Σαμαροσύστημα της ΝΔ! Βλέπετε τι έγινε με Γρηγοράκο; Βλέπετε ότι υπάρχει και μια αναταραχή μέσα στο ΠΟΤΑΜΙ; (Θα το ανεχθούν οι καραμανλογενείς;)».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
«Επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ «σκληρό καρύδι» ο Αλέξης Τσίπρας. Τον ζω σε σχεδόν καθημερινή βάση. Μία επιβεβαίωση ειναι η απόφασή του ότι θα πρέπει επιτέλους η Ελλάδα να τελειώνει με τις υποχρεώσεις της και να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα, γιατί πήραμε πολλές μπάλες από την εξέδρα.
Δηλαδή από τα μέτρα που εμείς καλούμεθα να κάνουμε νόμους του κράτους, πιστεύω ότι τα 3/10 μη σου πω τα 4/10 ήταν μέτρα που οι άλλοι τα είχαν πετάξει στις εξέδρες, με το «πλάκωμα» που είχαν μεταξύ τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κυρίως το τελευταίο 6μηνο με 7μηνο της διακυβέρνησής τους.
Και βεβαίως ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός τους αφορά και το Ασφαλιστικό, που δεν ήθελαν συγκυβερνώντες επί 2,5 με 3 χρόνια να το λύσουν. Και είναι εκείνοι που το δημιούργησαν και που το άφηναν να «τρέχει» επί 3 ολόκληρες δεκαετίες, ακόμα και τον Γιαννίτση τορπίλισαν...»

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΛ
«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε μία κοινοβουλευτική ομάδα διευρυμένης σύνθεσης την περασμένη Τρίτη, μαζί με στελέχη μας και με μια πολύ καλή ομιλία του Προέδρου μας του Πάνου Καμμένου και είναι σαφές ότι στο θέμα των ελευθέρων επαγγελματιών εμείς έχουμε διαφωνίες με το τί, μέχρι πριν από 2-3 μέρες τουλάχιστον, προέβλεπε το σχέδιο Κατρούγκαλου.
Αλλά είναι επίσης σαφές ότι είναι θετική η πρότασή του το να γίνει Επιτροπή για το θέμα. Όπως θετικές είναι και οι δικές μας προτάσεις, όπως για παράδειγμα μία πρόταση η οποία μπορεί να αποφέρει και 700 εκ. Ευρώ στο Ενιαίο Ασφαλιστικό Ταμείο. Προτείνουμε το 1 επί τις 1000ης των τραπεζικών συναλλαγών να αποδίδεται στο ΕΦΚΑ.
Είναι προτάσεις οι οποίες θα παρακαλέσω, γιατί ξέρετε εμένα δεν μου αρέσει να ανακατεύομαι εκεί όπου δεν είμαι εγώ ο «πατέρας» των προτάσεων, θα μιλήσετε με τον Νίκο Μαυραγάνη ο οποίος είναι πρώην βουλευτής μας και το στέλεχος εκείνο που επεξεργάζεται το ασφαλιστικό θέμα εκ μέρους των ΑΝΕΛ. Έχει να σας πει ενδιαφέροντα πράγματα».
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
«Πάντως μιλάμε για ένα ασφαλιστικό το οποίο δεν έχει κλείσει σε ό, τι αφορά τη διαπραγμάτευση και στο πού θα καταλήξει.
Απλά και μόνο βλέπω ότι κάθε μέρα έχουμε είτε τροποποιήσεις είτε βελτιώσεις αλλά έχουμε όμως και μία κοινωνική αντίδραση, την οποία θεωρώ λογική όταν ο κόσμος ακούει όλα αυτά που ακούει, αλλά όμως όσοι μιλάνε εναντίον του ασφαλιστικού δεν ακούω κανέναν τους (και δεν άκουγα επί 3 δεκαετίες) να μας λένε και το τι θα πρέπει να γίνει για να σωθεί τα ασφαλιστικό όταν όλοι ξέρουμε ότι συντάξεις δεν θα υπάρξουν μετά από 3 – 4 χρόνια.
Στα διάφορα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιος γίνονται κουβέντες, αλλά όταν καλούνται οι διάφοροι εργατολόγοι, δικηγόροι, συνδικαλιστές στα παράθυρα, κανένας δεν βάζει την πρότασή του. Όλοι σου λένε ΟΧΙ σε αυτό που φέρνει η κυβέρνηση και καμέλιες δεν καταθέτει τεκμηριωμένη πρόταση. Αυτό το βλέπω επί 3 δεκαετίες εναντίον όλων των κυβερνήσεων.
Και βρέθηκε τώρα μια κυβέρνηση η οποία (από την 3ετή συμφωνία εξόδου από την κρίση, που υπογράψαμε το καλοκαίρι), πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κλείσει ΚΑΙ αυτό το θέμα.
Τί έκαναν προηγουμένως οι Σαμαροβενιζέλοι; Ρωτάω και κανείς δεν τολμά να δώσει μία απαντηση.
Εγώ ως δημοσιογράφος, όταν είχα την ένστασή μου, έβαζα και την πρότασή μου ταυτόχρονα.
Γιατί δεν αναλαμβάνετε λοιπόν εσείς, που είστε και ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, με τους μηχανισμούς που έχετε, με τους ανθρώπους που έχετε, είτε με τους επιστήμονες που έχετε κοντά σας, να βάλετε και εσείς μια πρόταση. Βάλτε και εσείς ένα λιθαράκι. Να βάλει και ο δικηγορικός σύλλογος το λιθαράκι του, να βάλει ο συνδικαλισμός το λιθαράκι του. Εμείς με την ευθύνη που μας διακρίνει καταθέσαμε τη δική μας πρόταση...
Δεν μπορεί όλοι να στρέφονται εναντίον μιας κυβέρνησης η οποία αποφάσισε να λύσει ένα πρόβλημα που αν δεν το λύσει, τελειώσαμε.
Και,για να ολοκληρώσω την απάντησή μου: Ο καθένας ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να πληρώνει αυτό που του αναλογεί, στο μέγεθος που του αναλογεί. Και αυτό το είχε αποδείξει ως πολιτική του φιλοσοφία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Αυτός ο οποίος παίρνει 10.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει το μίνιμουμ, ω μίνιμουμ και αυτός που παίρνει 70.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει τα περισσότερα. Όλα πάνε αναλογικά. Κλιμακωτά και αναλογικά. Και επί του πραγματικού εισοδήματος.

Οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένει με το θέμα των επαγγελματιών και το είπα από την πρώτη στιγμή. Και εκεί ζητάμε να έχουμε συγκεκριμένες τροποποιήσεις που να είναι επί του δικαίου. Γιατί έναν μικρό δικηγόρο, έναν μικρό επαγγελματία, πραγματικά του κλείνουμε το σπίτι. Αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.
Βέβαια διασφαλίσαμε μέσα στην διαπραγμάτευση και με τις κουβέντες που έχει κάνει ο κύριος Κατρούγκαλος στο εξωτερικό (φαίνεται ότι έχουμε πολύ καλή στήριξη), ότι δεν θα θιγούν οι κύριες συντάξεις.
Δίνουμε τον αγώνα μας να διασφαλίσουμε και το θέμα των επικουρικών, που είναι λεφτά του εργαζόμενου αυτά, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι υπήρχαν προηγούμενες διοικήσεις στο ΙΚΑ, που έπαιρναν το επικουρικό και το έβαζαν στις κύριες συντάξεις και που δεν το ξαναγύρισαν ποτέ πίσω...
Και δεν ξέρω ποιος εισαγγελέας πρέπει να μπει επιτέλους για να μπορέσει να αποκαταστήσει και εδώ κάποια δίκαια των εργαζομένων.
Αυτά λέω και από εκεί και πέρα νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η διαπραγμάτευση».
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
«Από την ημέρα που ήμουνα στα μικρόφωνα, ως δημοσιογράφος, έλεγα ότι αυτό το αίσχος της πριμοδότησης του πρώτου κόμματος με τις 50 έδρες θα πρέπει να τελειώνει. Γιατί αλλοιώνει επί της ουσίας και το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αλλά θέλει πολύ προσοχή η πρόταση να αλλάξει και το όριο του 3% της εισόδου στη Βουλή. Το διάβασα σαν μια πρόταση το να κατέβει στο 2%.
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το λέω με τεράστια φωνή. Όσο μπορώ πιο μεγάλη. Προσοχή, διότι όσο κατεβαίνει το όριο, τόσο βάζουμε σε κίνδυνο, θα το καταλάβουνε κάποιοι, θέματα ΘΡΑΚΗΣ για παράδειγμα.

Νομίζω ότι είναι απόλυτα αντιληπτό αυτό που με ανησυχεί. Πολύ περισσότερο μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Related Posts