Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, παρουσία του Υφυπουργού Τέρενς Κουίκ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα,ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Παρόντες ήταν επίσης ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος και ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.
Ο υπουργός έθεσε κατά τη συνάντηση το θέμα της αξιοποίησης της αγροτικής γης που ανήκει στην Εκκλησία, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει το υπουργείο με σκοπό την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων αγροτικών εκτάσεων για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας.
Ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι αυτό που ενδιαφέρει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η παραγωγική και υποστηρικτική χρήση των εκτάσεων αυτών προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και της ελληνικής οικονομίας, ενώ τα ζητήματα κυριότητας των εκτάσεων αποτελούν αντικείμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της διαδικασίας σύνταξης των δασικών χαρτών και του Εθνικού Κτηματολογίου.
Ο Αρχιεπίσκοπος συμφώνησε στην ανάγκη να χρησιμοποιηθούν παραγωγικά σχολάζουσες, σήμερα, εκκλησιαστικές εκτάσεις, με κύριες κατευθύνσεις τη διευκόλυνση των νέων αγροτών, την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και τη δημιουργία πρότυπων αγροκτημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό ο διάλογος με την Εκκλησία θα συνεχιστεί.
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi
2443023.jpg
2443027.jpg
2443028.jpg
2443034.jpg
2443038.jpg
2443039.jpg
2443041.jpg

Related Posts