ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ - BINTEOΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

«ΟΙ ΑΝΕΛ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥ – ΑΓΡΟΤΕΣ. Η «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ» ΤΟΥΣ ΕΛΗΞΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ»«Κανένας δεν δικαιούται αλλά και δεν θα μπορέσει να κόψει το δρόμο της Ελλάδας προς την ανάπτυξη. Με την ψήφιση των προαπαιτουμένων νομοσχεδίων για την πρώτη αξιολόγηση, αρχίζει άλλη πορεία για την οικονομία της πατρίδας και για κάθε ελληνική οικογένεια.

Κάποιοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα Ιουνίου 2015. Κάποιοι στο εσωτερικό μέτωπο βάζουν τα κόμματά τους πάνω από το συμφέρον των Ελλήνων και κάποιοι στο εξωτερικό εξακολουθούν να ζουν με την ιδέα της ισοπέδωσης της Ελλάδας, με μόνη λογική το μίσος και τον κομπλεξισμό που έχουν για την πατρίδα μας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες

Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με όπλο τον ίδιο τον ελληνικό λαό που την εμπιστεύθηκε τρείς φορές την προηγούμενη χρονιά, δεν σκοπεύει να υποκύψει στον πολιτικό αριβισμό που είναι καθεστώς για τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αυτά τα κόμματα που έχουν την πλήρη ευθύνη εδώ και τριάντα χρόνια για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, χωρίς να ξεχνώ και το δολοφονικό PSI των Βενιζέλου - Σαμαρά που οι σημερινοί αρχηγοί και παρα-αρχηγίσκοι το ξεχνούν.

Αυτά τα κόμματα που λυσσομανούν και αρνούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους».
Αυτά δήλωσε από τη Ναύπακτο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ κατά τη διάρκεια της εκεί επίσκεψής του προκειμένου  να εγκαινιάσει το 1ο ΦΟΡΟΥΜ για την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα, με τη συμμετοχή δεκάδων τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδικότερα για το Ασφαλιστικό ο Τέρενς Κουίκ τόνισε:

«Για τους ελεύθερους επαγγελματίες όλων των κλάδων, επιστημονικών και μη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ εκπόνησε συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την αναλογικότητα της εισφοράς στο πραγματικό εισόδημα και όχι στο πλασματικό, και με τη σαφή λογική να στηριχθούν στον απόλυτο βαθμό οι μικρομεσαίοι αλλά και οι νέοι εργαζόμενοι όλων αυτών των κλάδων, αποτρέποντας να κλείσει έστω και ένα γραφείο.

Φυσικά δεν μας ενδιαφέρουν οι μεγαλομεσαίοι και καρχαρίες των κλάδων εκείνων, που κοσμούν, μάλιστα, όλες τις λίστες των φοροφυγάδων και των καταθετών εξωτερικού. Αυτοί ήδη, με τη κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, άρχισαν να γίνονται πελάτες των εισαγγελέων.
Σε ό, τι αφορά τους αγρότες, το φορολογικό τους θέμα δεν εμπίπτει στα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης.

Και σε ό, τι αφορά τόσο το Ασφαλιστικό όσο και τη χρηματοδότηση των πραγματικών αγροτών, η κυβέρνηση κινείται τόσο με άξονα την κατώτατη εγγυημένη εθνική σύνταξη, όσο και με την απόφασή της να παρέμβει σε όλους εκείνους που με την αθέμιτη επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ακόμα και με τριγωνικές συναλλαγές, ανεβάζουν το κόστος παραγωγής των αγροτών. Είναι γνωστό ότι πολλά προϊόντα (φάρμακα ή λιπάσματα), ο Έλληνας αγρότης τα αγοράζει πολύ ακριβότερα απ’ ότι ο Ιταλός ή Ισπανός συνάδελφός του…

Το Μητρώο Αγροτών έχει καθυστερήσει απελπιστικά. Κάποιοι μαϊμού - αγρότες δεν το θέλουν. Κάποιοι το τορπιλίζουν για να εισπράττουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ επιδοτήσεις και ενισχύσεις καθήμενοι σπίτι τους ή σε καφενεία. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιμένουμε ότι το Μητρώο Αγροτών πρέπει να συγκροτηθεί, χθες, αν ήταν δυνατόν.

Πρέπει να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς αγρότες που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία οι οποίοι ασφυκτιούν να επιβιώσουν και θα υποστηριχθούν πολλαπλά, από εκείνους που από τη δεκαετία του ’80 τα «έτρωγαν» σε φαύλους συνεταιρισμούς, είχαν κύριο επάγγελμα άλλες δραστηριότητες (υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) «καταπίνοντας» επιδοτήσεις και ενισχύσεις σε βάρος των μικρών κορόιδων…

Με λίγα λόγια να μην φοβάται η πλειοψηφία των μικρών, των πραγματικών και αυθεντικών αγροτών. Επαναλαμβάνω ότι θα έχουν προστασία και οφέλη. Από τώρα, όμως, προειδοποιώ ότι θα πρέπει να τρέμουν οι μαϊμού – αγρότες. Η «αυτοκρατορία» τους έληξε και θα είναι ίσοι με όλους τους άλλους Έλληνες φορολογούμενους και επαγγελματίες».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ναύπακτο ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ είχε πολύ σημαντικές και παραγωγικές συναντήσεις εργασίας με το Εργατικό Κέντρο της πόλης, το Δήμαρχο Παναγιώτη Λουκόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπάκτου.


Επίσης, είχε συνάντηση Εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά. Video: nafpaktianews.grRelated Posts