Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ στο ΡΣΜ της ΕΡΤ3ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
http://webtv.ert.gr/

«Είναι γεγονός ότι οι θεσμοί αντιδρούν στα όσα μέχρι στιγμής προτείνουμε για το ασφαλιστικό, όμως, υπάρχει διαβεβαίωση και από τον πρωθυπουργό και από τον υπουργό εργασίας, ότι δε θα θιγούν οι κύριες συντάξεις», δήλωσε στον 102 fm της ΕΡΤ3 και στην Ασπασία Βούζη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.

Αναφορικά με το θέμα της κυβερνητικής συνοχής επεσήμανε ότι αυτή είναι εξασφαλισμένη, ενώ σχετικά με τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση για περεταίρω μέτρα υπογράμμισε ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις συντηρητικών κύκλων, διευκρινίζοντας ότι οι θεσμοί δε λειτουργούν τόσο δογματικά, όσο παλαιότερα.

Παράλληλα, ο κ. Κουίκ εξέφρασε την άποψη πως το 2016 θα «κλείσει» με θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη της χώρας.


Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν απολύσεις, υπογράμμισε ότι δε μπορεί να μπουν όλοι οι οργανισμοί στον ίδιο παρανομαστή. «Το δημόσιο αλλού είναι υπερφορτωμένο και αλλού έχει τρομερές ελλείψεις. Η λογική λέει ότι εάν υπάρχουν “νεκροί” οργανισμοί, απλά και μόνο για να ταΐζουν κόσμο, θα πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν» και κατέληξε λέγοντας: «Δε μπορεί, όμως, να μη γίνουνε προσλήψεις σε χώρους κρίσιμους όπως είναι η υγεία και η παιδεία».


Related Posts