ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ μετέβη σήμερα στη Σαλαμίνα, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μέρες, όπου και είχε πολύωρη συνάντηση εργασίας με τη Δήμαρχο του νησιού Ισιδώρα Παπαθανασίου – Νάννου.

«Είχα υποσχεθεί στην Δήμαρχο ότι θα επιστρέψω το γρηγορότερο στο νησί για να δούμε μαζί τα προβλήματα που εκκρεμούν και μάλιστα σε ένα Δήμο που επί της ουσίας βρίσκεται σε πτωχευτική διαδικασία και χρειάζεται στήριξη από πλευράς Κυβέρνησης και Πολιτείας», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ αναχωρώντας από τη Σαλαμίνα.

Με την παρουσία των περισσοτέρων Αντιδημάρχων και στελεχών της Δημοτικής Αρχής ρυθμίστηκαν επί τόπου τα θέματα που αφορούσαν στην προμήθεια πετρελαίου για όλα τα σχολικά κτίρια και την ενσωμάτωση στο Δημοτικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογημένων του νησιού (ΚΕΦ) καθημερινού κλιμακίου υπαλλήλων του ΙΚΑ  για τη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση των κατοίκων, κυρίως μεγάλων ηλικιών, που δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους προς Πέραμα – Πειραιά, όπου οι μνημονιακές πολιτικές έχουν μετοικήσει Εφορία και ΙΚΑ, αφήνοντας «ορφανή» τη Σαλαμίνα από τις αντίστοιχες Υπηρεσίες.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη νομοθετική πρωτοβουλία για την «Αυτοτελή Υπηρεσία Ελέγχου Νομιμότητας ΟΤΑ κλπ» η οποία υπεγράφη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και εκκρεμεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επίσης στον Υφυπουργό τέθηκε και το θέμα του κτιρίου που σήμερα ανήκει στον ΟΑΕΔ και το οποίο αν θα περάσει στα χέρια του Δήμου, θα εξυπηρετήσει δράσεις αλληλεγγύης, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Σαλαμίνα ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε τόσο τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα όσο και τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Related Posts