ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
                                                           
Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία στους 4 νομούς της Δυτικής Μακεδονίας του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, περιοδεία που ήταν σχεδιασμένη για την αποτύπωση περιβαλλοντικών ζητημάτων για τα οποία ζητούν λύσεις οι Αυτοδιοικητικές Αρχές Α’ και Β’ βαθμού.    
        
Πριν την αναχώρηση του από τα Γρεβενά, τελευταίος σταθμός της περιοδείας, ο  Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:


«Στα δημοσιογραφικά μου χρόνια κατηγορούσα την κάθε κυβέρνηση ότι λειτουργούσε ως κράτος της Αθήνας και όχι ως κράτος όλης της Ελλάδας.

Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει τέλος σε αυτήν την Αθηνοκεντρική  νοοτροπία δεκαετιών η οποία έχει ερημώσει την ύπαιθρο.       
    
Βγαίνουμε έξω από τα Υπουργεία, συναντάμε Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους και Φορείς, συνεργαζόμαστε με τους τοπικούς κυβερνητικούς Βουλευτές, ακούμε, σημειώνουμε και προωθούμε για λύση όλα τα θέματα που μας τίθενται. Σε αυτή τη λογική εντάχθηκε και η τριήμερη περιοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη την οποία οργάνωσαν τα δύο Γραφεία μας και ακολούθησα.

Είναι σαφής η εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να είμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες.

Ως μέλος της κυβέρνησης και ακολουθώντας τις ρητές εντολές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχω ήδη επισκεφθεί τους περισσότερους νομούς της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Έχουν ήδη βρει απαντήσεις ή δρομολογούνται λύσεις, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Για τα αποτελέσματα αυτής της περιοδείας θα ενημερώσω αύριο και τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος βάζει προτεραιότητες στο να «ξεκολλάνε» εκείνα τα ζητήματα που προκαλούν ανάσχεση στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, ξεκινώντας από την πρωτογενή παραγωγή και κυρίως τους νέους αγρότες.

Για τα περιβαλλοντικά θέματα που τέθηκαν από Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους και Φορείς σε συσκέψεις που έγιναν Φλώρινα, Πρέσπες, Καστοριά, Κοζάνη και Γρεβενά θα κάνει δηλώσεις στο ΑΠΕ ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης».


Τον Τέρενς Κουίκ συνόδευε το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Σύλβια Γαλλιροπούλου, σύνδεσμος του Γραφείου του Υφυπουργού με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές.

Related Posts