ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση στη Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, είχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τα σχέδιά του για πολιτικό αεροδρόμιο στη Τρίπολη, αλλά και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, προκειμένου να αναπτυχθούν στη περιοχή ευθύνης του διεθνείς επενδυτικές δράσεις σε συνδυασμό και με το λιμάνι του Γυθείου που αναπλάθεται και επεκτείνεται.

Όπως δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ:

«Άκουσα με προσοχή τις σκέψεις του κ. Τατούλη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του, τουριστικά και επενδυτικά. Ειδικότερα για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, τον διαβεβαίωσα, ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, θα ενημερώσω τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος έχει και τη σχετική ευθύνη άσκησης πολιτικής για την ΥΠΑ και τα αεροδρόμια.

Σε ό, τι αφορά στα διεθνή επενδυτικά σχέδια που μου εξέθεσε, του τόνισα, ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, που σαφώς έχουν θετική επίδραση στη Πελοπόννησο, αν γίνουν με σωστό business plan, θα έχουν τη στήριξη όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων.


Τέλος με τον κ. Περιφερειάρχη συζητήσαμε τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και συμφωνήσαμε νέα συνάντηση το συντομότερο δυνατόν στο Υπουργείο Επικρατείας».

Related Posts