ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ  ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».


«Εάν βάλουμε το υποθετικό σενάριο ότι κλείνουν τα σύνορά της Ελλάδας και σταματάνε οι εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, τότε η πατρίδα μας θα πεινάσει. Η πρωτογενής μας παραγωγή εδώ και χρόνια, και πόσο μάλλον τώρα, δεν φτάνει για να θρέψει όλους τους Έλληνες.

Η κυβέρνησή σας πρέπει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Αλλά και στην αλιεία για να μην ξεχνάμε και τους ψαράδες μας. Εάν δεν μας προσέξετε ούτε εσείς, τότε ο πρωτογενής τομέας έσβησε για τα καλά».

Αυτά είπε αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ σε συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι (23/10/2015) στο Κιλκίς, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Τέρενς Κουίκ ο οποίος όπως τους είπε χαρακτηριστικά: «Σας έβλεπα προχθές το πρωί στην τηλεόραση να μιλάτε για τα προβλήματά σας και δεν μου άρεσε ότι τα λέγατε μόνοι σας στον αέρα, χωρίς να σας ακούει από την άλλη πλευρά ένα κυβερνητικό στέλεχος.

Γι’ αυτό και με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στη Γουμένισσα για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, ζήτησα από τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη να οργανώσει αυτή  τη συνάντηση για να μιλήσουμε από κοντά».
Τα θέματα που έθεσαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού Κιλκίς ήταν η τετραετής καθυστέρηση από Προγράμματα Βιολογικής Κτηνοτροφίας, Γεωργίας και Απονιτροποίησης, η ταχύτερη - πάντα κατά το δυνατόν – καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, το ασφαλιστικό και η φορολόγηση.

Related Posts