ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΟΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ.

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

 «Μετά το τέλος της παρέλασης άκουσα με πολύ προσοχή τις διαμαρτυρίες του Προέδρου της Ένωσης Αναπήρων Πολέμου του Νομού Λάρισας.  Μου περιέγραψε την εικόνα της εγκατάλειψης των αναπήρων από την Πολιτεία και μου ζήτησε να μεταφέρω στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι αυτοί που θυσιάστηκαν για να είναι η πατρίδα σήμερα ελεύθερη, δεν μπορεί να είναι «θύματα» των μνημονιακών πολιτικών.


Μου τόνισε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι δεν είναι δυνατόν να τους αναλογεί μία πενιχρή σύνταξη ολίγων εκατοντάδων Ευρώ.

Του υποσχέθηκα ότι θα μεταφέρω τα όσα μου είπε και οφείλω να συμπληρώσω ότι η όποια κυβέρνηση, όποιου κομματικού χρώματος, πρέπει να ακούει και να στέκεται με σεβασμό απέναντι σε αυτούς τους αγωνιστές, που έτσι και αλλιώς, τόσα χρόνια μετά τον πόλεμο του ’40, έχουν μείνει πια ελάχιστοι. Θα πρέπει να τους τιμούμε».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ μετά την λήξη της παρέλασης στη Λάρισα, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκεί επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου υπογράμμισε και το εξής:

«Εκείνος ο αγώνας που ξεκίνησε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ήταν αγώνας ενός ολόκληρου έθνους, ενός ολόκληρου λαού που αντιστάθηκε και πολέμησε ενωμένος, μακριά από κομματικές λογικές και με μόνο γνώμονα την πατρίδα, απέναντι στις δυνάμεις του Άξονα και του φασισμού.

Σήμερα, που η πατρίδα μας περνάει μία έντονη δοκιμασία και έχοντας αντιμέτωπες τις γνωστές δυνάμεις συντηρητισμού της Ευρώπης, οφείλουμε όλοι ενωμένοι σε μια γροθιά να κλείσουμε την επώδυνη παρένθεση των 5-6 ετών των μνημονίων, να διαχειριστούμε σωστά την τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση με τις λιγότερες, δυνατόν, πληγές, να ξανα ισορροπήσουμε την Ελληνική οικονομία, να τελειώνουμε με τα capital control ανοίγοντας τις τράπεζες και υπερασπιζόμενοι τις καταθέσεις των Ελλήνων και εκμεταλλευόμενοι το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα των 35 δις που εξασφαλίσαμε αυτή τη φορά με υπογραφές και όχι στα λόγια, να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Όλα αυτά τα οφείλουμε και για τη σημερινή γενιά αλλά και για την αυριανή γενιά. Πρέπει να παραδώσουμε μια καινούργια, ισχυρή Ελλάδα στα παιδιά μας».


Το πρωί ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ παρέστη στην επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Λάρισας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και μετά παρακολούθησε την εντυπωσιακή στρατιωτική και μαθητική παρέλαση.

Related Posts