ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ. ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΜΑΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΣΕ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΒΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Βλέποντας την θάλασσα του Αιγαίου, εδώ από τη Χίο όπου βρίσκομαι, σκέφτομαι αυτή την απίστευτη δήλωση, που είχε κάνει ως Πρόεδρος της Βουλής (επιλογή Σαμαρά) ο Βαγγέλης Μειμαράκης, χαρίζοντας ένα καραβάκι στον Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μια δήλωση ντροπής , που ούτε ο ίδιος, ο τότε Τούρκος ΥΠΕΞ, δεν θα είχε σκεφτεί να διατυπώσει.

Δυστυχώς, από τα τελευταία Σαμαρικά χρόνια, ο οποίος ακόμα ποδηγετεί τη ΝΔ, οι εθνικές πολιτικές της ΝΔ, σε αγαστή σύμπλευση με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, έχουν υπερβεί όλα τα όρια:
Μετέτρεψαν την ελληνική ΑΟΖ σε ευρωπαϊκή (!)

Άφησαν ανοχύρωτο το Αιγαίο από ιπτάμενα μέσα έρευνας - διάσωσης.
Συμφώνησαν να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Χωρίς καμία ντροπή αρνήθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου να πάρουν επάνω τους το μέγα εθνικό θέμα της Θράκης.

Έκλεισαν Διπλωματικές και Λιμενικές Αρχές στο Εξωτερικό.

Και άλλα, που δεν θα χωρούσαν σε μία σελίδα χαρτιού Α4.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτούς τους επτά μήνες προασπίστηκαν, χωρίς καμία παρέκκλιση, όλα αυτά τα εθνικά θέματα που σας προανέφερα. Σε αυτό το επτάμηνο διάστημα, παρά τις προεκλογικές «Κασσάνδρες», τα εθνικά θέματα είχαν πλήρως προστατευτεί».

Αυτό δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Επικεφαλής Επικοινωνίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στη Χίο, από όπου επέστρεψε σήμερα το πρωί.

Σχολιάζοντας άλλη ερώτηση, σχετική με τα θαλάσσια σύνορα, στα οποία αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, είπε τα εξής:

«Είναι προφανές, ότι όταν κάποιος ψάχνει να διαστρεβλώσει μια πραγματικότητα ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει μέσα στον πανικό της επερχόμενης ήττας, το τι εννοεί ξεκάθαρα κάποιος άλλος, το μόνο που του μένει είναι να εισπράξει την περιφρόνηση της σιωπής και της μη απάντησης. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα το πράξω, επειδή είναι εθνικό το θέμα.

Φυσικά και υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο και καλό θα είναι να ανατρέξει κανείς σε δηλώσεις και του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργός και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας έναντι της Άγκυρας, δεν υπέστειλαν καμία σημαία, την οποία κάποιοι άλλοι, συνεταιράκια της ΝΔ, την αποκαλούσαν «πανί», με τη παράκληση να την πάρει από τα Ίμια ένα δυνατός άνεμος.

Όλοι κατάλαβαν, εκτός από εκείνους που σκόπιμα δεν ήθελαν, ότι στη θάλασσα δεν μπορούν να υπάρχουν σύνορα με τείχη και συρματοπλέγματα, όπως σε μια χερσαία περιοχή.

 Πόσο ζαλισμένος από τον πανικό πρέπει να είναι κάποιος για να μην το καταλαβαίνει;».

Related Posts