ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΟΒΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΜΗΡΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΟΒΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Μέλος της Μόνιμης Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Πειραιά ΚΑΝΑΛΙ 1 και τους δημοσιογράφους Πέτρο Κασιμάτη και Νίκο Μπαρδούνια, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Η τελική απόφαση ειναι του Πρωθυπουργού. Αλλά κατά την προσωπική μου άποψη οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα και η σημερινή κυβέρνησή της ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να παραμένουν στην ομηρία των βουλήσεων της δραχμόβιας ομάδας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Πρέπει να προχωρήσουμε στην εφαρμογή της τριετούς συμφωνίας εξόδου από την κρίση. Και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε καθαρό μυαλό και καθαρές λύσεις».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΛΙΣΤΕΣ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν έχουμε συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ κοινή κάθοδο σε ενιαίες λιστες. Προετοιμαζόμαστε για να κατέβουμε αυτόνομα στις εκλογές.

Ο κόσμος επικροτεί και θα μας επιβραβεύσει για τη συνεπή συμπεριφορά μας, για την ανυποχώρητη και ομοιογενή συμπεριφορά των 13 βουλευτών μας και όλων των στελεχών, στο να στηρίξουμε τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του αρχηγού μας Πάνου Καμμένου.

Επιλογές δύσκολες σε μία περίοδο όπου προτιμήσαμε να ματώσουμε απο αυτές στο πεδίο της κριτικής, προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ματώνει άλλο η Ελλάδα, την οποία κάποιοι, τόσο στην Ευρώπη όσο και στο εσωτερικό της πατρίδας μας, ήθελαν και εξακολουθούν να θέλουν να την απομονώσουν από τον ευρωπαϊκό χώρο και να τη διαλύσουν μέσα στο απόλυτο χάος».

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

«Αυτή η κυβέρνηση θέλει και μπορεί να χτυπήσει κατά πρόσωπο όλο το φάσμα της διαφθοράς και να τιθασεύσει την ανίατη - μέχρι σήμερα - αρρώστια της φοροδιαφυγής.
Εάν η Ελλάδα ξαναπεράσει στα χέρια του παλιού πολιτικού συστήματος, τότε αυτή η προσπάθεια θα ακυρωθεί, η ασυδοσία θα συνεχίσει να βασιλεύει και η πάσης φύσεως απατεώνες θα εξακολουθούν να περιβάλλονται από το μανδύα της ασυλίας».

 Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου για σημερινή ανάρτηση του ΤVXS για επιχείρηση κουκούλωμα της φοροδιαφυγής στο μουσείο της Κνωσού, έκανε το εξής σχόλιο:

«Σε ό, τι με αφορά προσωπικά, αλλά πιστεύω ότι αυτό αφορά όλα τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής που όρισε με συγκεκριμένες εντολές ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τίποτα και για κανέναν δεν μπορεί να μπει στις λογικές του «κουκουλώματος» που ήταν η συνήθης πρακτική του πολιτικού συστήματος που κυβερνούσε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.
Επίσης έχω δεσμευτεί ότι όποιος δεν συμβάλει στον ανυποχώρητο πόλεμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την πάταξη της διαφθοράς, θα τον βγάζω στην σέντρα.


Με βάση αυτά τα δεδομένα και επειδή η σχετική ανάρτηση του ΤVXS έχει πολύ ενδιαφέρουσες παραμέτρους και επειδή γνωρίζω ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έχει κάτσει με σταυρωμένα χέρια, το αντίθετο μάλιστα, ζήτησα πριν από λίγο το θέμα της «φοροδιαφυγής στην Κνωσό» να έρθει την Πέμπτη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του αρμόδιου Υφυπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη».

Related Posts