ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΟΒΙΑ ΟΜΑΔΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

«ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΟΒΙΑ ΟΜΑΔΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ»


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΟΝΤΡΑNEWS»


«Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ»1.   Προκηρύχθηκαν εκλογές. Πώς βλέπετε το μέλλον των ΑΝ.ΕΛ.;


Σας παραπέμπω στην ανακοίνωση που έβγαλαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι «θα είμαστε και πάλι η εγγύηση στην επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα».

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι σε αυτό το επτάμηνο ήμασταν οι θεματοφύλακες σε όλα τα θέματα της Εθνικής Άμυνας με ΥΠΕΘΑ τον Πάνο Καμμένο, στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως επίσης διαφυλάξαμε (με προσωπική μου επιτήρηση) εις το ακέραιο τα τόσο ευαίσθητα ζητήματα της Θράκης, αλλά και της Ορθοδοξίας - για να μην ξεχνάμε την Εκκλησία που η προάσπισή της είναι για εμάς κόκκινη γραμμή.

Φαντάζομαι, επίσης, ότι στην απόλυτη κρίση Ιουνίου - Ιουλίου, κανένας δεν αμφιβάλλει οτι η Έλενα Κουντουρά, όχι μόνο διαφύλαξε, αλλά απεναντίας δυνάμωσε τον Τουρισμό στην Ελλάδα.

Παρακαλώ χρεώστε στο λογαριασμό μου και τα όσα ξεκίνησα στα θέματα της διαφθοράς, όπως επίσης υπολογίστε την εξαιρετική δουλειά το Παναγιώτη Σγουρίδη στο Υφυπουργείο Γεωργίας και της Μαρίας Κόλλια στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Βεβαίως, θα ήταν κρίμα να μη γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη Κοινοβουλευτική Ομάδα μας, η οποία έδωσε σημαντικότατα δείγματα γραφής στα όσα είχαμε εγγυηθεί... Παράδειγμα τα βραχιολάκια του Ξηρού, η άρνηση να συνυπογράψουμε και να ψηφίσουμε το νόμο της Ιθαγένειας ή του Τζαμιού στην Αθήνα... Σε αυτά βρέθηκαν πρόθυμοι η ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

2.   Πιστεύετε ότι θα υπάρξει και μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Και αυτό αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Η συνομιλία την Πέμπτη βράδυ του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο, συμπεριλάμβανε και αυτή τη μετεκλογική δέσμευση της συνέχειας της συνεργασίας μας.

3.   Ο τόπος αντέχει άλλη μία εκλογική αναμέτρηση;

Οι εκλογές ήταν μια λύση ανάγκης γιατί ο τόπος δεν άντεχε τις συμπεριφορές της δραχμόβιας ομάδας Λαφαζάνη και των συν αυτώ, που έχουν στο μυαλό τους πότε θα εκτυπώσουν ξανά τη δραχμή.

Όλο αυτό το κονκλάβιο με σταλινικές φιλοσοφίες, είναι ένα επικίνδυνο σώμα που θέλει εν ψυχρώ να μας βγάλει από την Ευρωζώνη και επί της ουσίας να διαλύσει την Ελλάδα μέσα στο απόλυτο χάος. Είμαι βέβαιος  οι εκλογές θα τους συρρικνώσουν και θα τους απομονώσουν.

Εγώ είμαι ένας ευρωπαϊστής που αρνούμαι να δω την πατρίδα μου τρίτη και περιθωριοποιημένη χώρα στα χέρια των Λαφαζανικών.

4.   Oι Ανεξάρτητοι Έλληνες ομαδικά στηρίξατε τον Αλέξη Τσίπρα. Αντίθετα η κυβέρνηση έχασε μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών της. Ποια η θέση σας σε αυτήν την εσωτερική εμπλοκή;

Είναι αναμφισβήτητη η επιβράβευση που δεχόμαστε από τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αιχμή του δόρατος τη συμπαγή Κοινοβουλευτική Ομάδα μας, ενεργήσαμε με βασικό γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και των πολιτών της, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές και επικίνδυνο περιβάλλον, όπως είχε διαμορφωθεί από πολλούς παράγοντες.

Μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια υπήρχαν εκείνοι οι οποίοι επεδίωκαν το grexit, μας μίλαγαν για time-out, μας έλεγαν κυνικά για game over και οδηγούσαν τις ελληνικές τράπεζες στα capital controls.

Μέσα στην Ελλάδα είχαμε εκείνους που επί της ουσίας συναινούσαν με τις λογικές που διαμόρφωνε τότε ο Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και επί της ουσίας για την πλήρη οικονομική μας απομόνωση.

Είναι γεγονός ότι μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, αναγκαστήκαμε σε κάποια πράγματα να συνθηκολογήσουμε, γνωρίζοντας όμως, ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα υπέγραφε μία τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση, με προδιαγεγραμμένο το χρηματοδοτικό της πρόγραμμα ύψους 85 δις και με συμφωνημένο για πρώτη φορά επίσης εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πρόγραμμα 35 δις Ευρώ, πλέον εκείνων που θα εισπράξει η χώρα μας από τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Αυτή η συμφωνία, η οποία πράγματι έχει και σκληρά μέτρα, είναι πολλαπλασιαστικά απείρως καλύτερη από τα μνημόνια που υπέγραφαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου με τα χέρια κάτω, με ανοιχτές τράπεζες, χωρίς κανείς να τους απειλεί για grexit και χωρίς καμία διάθεση διαπραγμάτευσης.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μπορεί να ματώσαμε από κάποιες επιλογές που κάναμε, να ματώνουμε από την κριτική που δεχόμαστε από ορισμένους - οι οποίοι όμως ταυτίζονται με τους δραχμόβιους - αλλά έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη ότι δεν επιτρέψαμε να ματώνει άλλο η Ελλάδα και να μπει στη δίνη της απόλυτης καταστροφής.

5.   Πώς  βλέπετε τη διαχείριση πολιτικά αυτής της κατάστασης από τον Αλέξη Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες;

Νομίζω ότι έχω απαντήσει. Έπραξαν το αυτονόητο για να ξεκαθαρίσουν τις δραχμόβιες συνιστώσες, όχι μόνο από τα πόδια τους, αλλά και από τη λειτουργία της πατρίδας μας και της κάθε ελληνικής οικογένειας.
.
6.   Ένα ακόμη κόμμα , αυτό του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του αριστερού ρεύματος, τι μπορεί να επιφέρει στην πολιτική σκηνή;

Νομίζω ότι και αυτό το έχω περιγράψει ήδη. Πάντως, απέδειξαν ότι κάποιοι στην Αριστερά, όταν είναι απόλυτα κολλημένοι στην ιδεολογία τους και δεν μπορούν να την ταιριάξουν με τη διαχείριση της εξουσίας, δεν έχουν άλλο δρόμο από τη διάσπαση. Αυτό έχει αποδειχθεί και ιστορικά.

7.   Αποδεχτήκατε ένα τρίτο μνημόνιο . Ήταν αυτό στα σχέδια σας  όταν αποφασίσατε τη συγκυβέρνηση;

Δεν μου αρέσει να παίζω με τις λέξεις. Αλλά άμα θέλετε να μου το θέτετε με τη λέξη «μνημόνιο», σας απαντώ ότι άλλο τα μνημόνια Ι και ΙΙ που μας έσπρωχναν όλο και πιο βαθιά στην κρίση και άλλο ένα μνημόνιο που αποτελεί τριετή συμφωνία εξόδου από την κρίση, όπως την περιέγραψα πριν.

8.   Η κυβέρνηση ακόμη δεν έδωσε αποτελέσματα του έργου της. Πέρασε ένα μεγάλο διάστημα διαπραγμάτευσης και στη συνέχεια είχε τα εσωκομματικά θέματα. Ποιες πρωτοβουλίες έπρεπε να είχαν παρθεί;

Φαντάζομαι ότι αποδέχεσθε ότι ένα κυβερνητικό έργο δεν μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα εξάμηνο. Παρόλ’ αυτά, μέσα στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων, προχώρησαν σημαντικά νομοθετήματα όπως αυτό της διαχείρισης της ανθρωπιστικής κρίσης, των 100 δόσεων, της διαγραφής των χρεών με βάση το νόμο Κατσέλη για όσους χρωστούν σε τράπεζες, Δήμους και εφορίες έως 20.000 Ευρώ, όπως επίσης δρομολογήθηκε για πρώτη φορά με Διυπουργική Επιτροπή η αναντίρρητη απόφαση να παταχθούν η διαφθορά και η φοροδιαφυγή.

Βεβαίως, θα μπορούσαν να είχαν γίνει και άλλα, που να αφορούσαν συντεταγμένες ομάδες της οικονομίας, όπως αποφάσεις για την οικοδομική δραστηριότητα, για την επανεκκίνηση της αγροτικής παραγωγής, κλπ.

Σας διαβεβαιώ ότι ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με τον οποίο είχα και έχω εκπληκτική συνεργασία, όπως και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όλο το επιτελείο του, επανειλημμένα έβαζε στις συσκέψεις το θέμα της οικοδομής και των αγροτών, αλλά μονίμως σκοντάφταμε στις διαπραγματεύσεις, καθώς τον πρώτο λόγο είχαν οι οικονομικοί Υπουργοί οι οποίοι λογικό είχαν αλλού το νου τους.

9.   Ποια νομίζετε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει μια νέα κυβέρνηση;

Θα ξεκινήσω με την εξεύρεση και εφαρμογή αντιμέτρων που θα εξισορροπήσουν, ακόμα και με ισοδύναμα, κάποια από τα δύσκολα μέτρα που περιλαμβάνει η τριετής συμφωνία.
Μετά θα βάλω τη σωστή διαχείριση του εμπροσθοβαρούς αναπτυξιακού προγράμματος των 35 δις, όπως και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Και θα κλείσω με την απαρέγκλιτη εφαρμογή μια αμείλικτης επίθεσης κόντρα στη διαφθορά και στη φοροδιαφυγή, για τα οποία σιωπούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις παρέχοντας πλήρη προστασία και ασυλία σε λαθρέμπορους, σε παράνομους καταθέτες του εξωτερικού, σε ιδιοκτήτες off shore εταιριών με περίεργες δραστηριότητες, κλπ, σε μεγαλόσχημους φοροφυγάδες, σε κλέφτες του δημοσίου χρήματος κλπ.

Related Posts