Τ. Κουίκ: Δεν είχε ο Τσίπρας πάνω του εκείνο το βράδυ 17 κάννες, το κορμί της Ελλάδας τις είχε


Συνέντευξη του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ στον ραδιοφωνικό σταθμό "στο Κόκκινο" και τον δημοσιογράφο Κ. Αρβανίτη.Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Τ. Κουίκ
Πηγή: www.stokokkino.gr

«Πιστεύω πως η νεολαία που είχε τρέξει στις κάλπες για το δημοψήφισμα, θα το ξανακάνει, γιατί εγώ μπορεί να δώσω τη μάχη μου με τους ΑΝΕΛ, αλλά πιστεύω πως το αστέρι του Αλέξη Τσίπρα θα συνεχίσει. 
 
Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει πως ανεξάρτητα με τα λάθη που γίναν στη διαδρομή, ότι ο Τσίπρας με την απόλυτη συναίνεσή μας έδωσε μια σκληρή διαπραγματευτική μάχη, την οποία δεν είχε δώσει κανένας πρωθυπουργός ως σήμερα, έφευγαν με τα χέρια κάτω. Ο Τσίπρας δεν είχε πάνω του εκείνο το βράδυ 17 κάννες, το κορμί της Ελλάδας τις είχε. Κι όμως, πήρε μια πολύ δύσκολη συμφωνία, κάναμε πίσω σε κάποια πράγματα, αλλά πετύχαμε μια τριετή συμφωνία που ξέραμε που πάμε και θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε και το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα των 35 δισ. Οι προηγούμενοι αυτά δεν τα είχαν κάνει και πολλά άλλαξαν από τότε, και στους εκβιασμούς.
 
Εμείς βάλαμε την Ελλάδα πάνω από το κόμμα μας, όπως έκανε και ο Τσίπρας και λέμε ότι είμαστε μια εγγύηση και νομίζω ότι στους 7 μήνες το αποδείξαμε, κι είχαμε ομαλή πορεία σε πολλά θέματα που μας ενδιέφεραν.»
 
 
Προσφυγικό
Απαντώντας για το προσφυγικό και την Κω, είπε πως «με όνομα κι επίθετο ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε συγκεκριμένους ανθρώπους που μπήκαν σε αυτή την απίστευτη προβοκάτσια... Χιλιάδες γυναικόπαιδα φτάνουν από το πόλεμο και δυστυχώς η Ευρώπη μέχρι τώρα κοιτάζονται μεταξύ τους και εισπράταμε εμείς τη λογική αποθήκης των ψυχών, προβοκάραν πολύ άσχημα τον Πάνο Καμμένο είναι ευρωπαϊκό το θέμα... Πως διαχειρίσθηκε ο δήμαρχος της Κω το θέμα και πως το διαχειρίσθηκε ο δήμαρχος Μυτιλήνης, ούτε να κατέβει να συναντήσει τον υπουργό;;;
 Είναι σοβαρό θέμα, για το οποίο υπάρχουν ευθύνες και παραλείψεις που ξεκινούν από πολύ καιρό πριν. Η κα. Χριστοδουλοπούλου είχε πει κι είχε δίκιο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση όφειλε να παραδώσει 2500 οικισμούς που δεν το έκανε ποτέ, και προτίμησε να τους πάει σε στρατόπεδα κι ούτε έθετε το θέμα επιτακτικά σε επίπεδο ευρωπαϊκό.  Το θέμα πρέπει να το φτάσουμε στην κορυφή της διεθνοποίησής του».
 
 
Ο Κ. Κουίκ επεσήμανε τα δύο σημεία που κατά τη γνώμη του είναι στα θετικά του πρωθυπουργού:
«Ο Τσίπρας άλλαξε την ατζέντα μέσα στην Ευρώπη και θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε να αλλάξει η Ευρώπη. Επίσης τελείωσε όλο το παλιό πολιτικό σύστημα, τους τελείωσε σε μια νύχτα με το δημοψήφισμα. Αν θέλει ο κόσμος να ξαναφέρει εκείνο το σύστημα τότε μας αξίζει αυτή η Ελλάδα;»
 
 
Απαντώντας σε ερώτηση για την ΠτΒ, είπε: «Έχω μείνει άφωνος με αυτά που συμβαίνουν, συμφωνώ με τη δήλωση του κ. Μαντά, υπάρχει λόγος να φοβάται κανείς τις εκλογές; Γιατί αυτή η καθυστέρηση, ούτε ποδόσφαιρο να παίζαμε ... Μόνο που ο ελληνικός λαός δεν είναι μπάλα»

Related Posts