Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας σήμερα το πρωί (07.07.15) στον ΕΡΑ Πάτρας και στην δημοσιογράφο Δήμητρα Αναργύρου, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αρχηγοί των Κομμάτων δούλεψαν σκληρά επί έξι ώρες και κατέληξαν στην εθνική ομοψυχία και ενότητα.

Το θεωρώ βέβαιο, ότι αν ήταν παρόντες οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, θα υπήρχε μεγάλη δυσκολία, για να υπάρξει μια τέτοια σύγκλιση. Ειδικότερα το «βαρίδι» της ΝΔ θα είχε τινάξει την συζήτηση μέσα σε μία ώρα.

Εξάλλου ο Σαμαράς έχει την αποκλειστική ευθύνη, που άλλαξε την ουσία του περιεχομένου του Δημοψηφίσματος και το μετέτρεψε αναίσχυντα σε ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΕΥΡΩ ή την Ευρώπη, οπλίζοντας με επικίνδυνες και ανθελληνικές τοποθετήσεις πολλούς από τους ευρωπαίους εταίρους μας.

Αν είχε την παραμικρή συναίσθηση ευθύνης, θα έπρεπε και εκείνος να βγει προς την Ευρώπη και οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη και να στηρίξει την προεκλογική του θέση επάνω στο κείμενο που είχε δώσει ο Γιούνκερ, έστω κι αν ήταν το ΝΑΙ που πρέσβευε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - ανεξάρτητα με τον αντιπολιτευτικό του λόγο -  συμπεριφέρθηκε με ωριμότητα στη χθεσινή σύσκεψη, συνυπολογίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και τιμώντας αυτές τις λογικές και αξίες που είχε σε δύσκολες εθνικά στιγμές, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Δυστυχώς, μου προκάλεσε θλίψη το γεγονός, ότι ενώ πέντε αρχηγοί συμφώνησαν σε ένα πολύ σημαντικό Κοινό Ανακοινωθέν, που δείχνει την ενότητα, σήμερα το πρωί στα τηλεοπτικά κανάλια ορισμένοι Βουλευτές της αντιπολίτευσης κινήθηκαν και πάλι σε συγκρουσιακούς έως και διχαστικούς δρόμους. Δυστυχώς, χάρη σε τέτοιους «τύπους» ή «τύπισσες» η Ελλάδα έχει καταντήσει εκεί που έχει καταντήσει.

Σήμερα θα έπρεπε όλοι οι καλεσμένοι στα κανάλια να σιωπούν και να στηρίζουν μια προσπάθεια, που σημαίνει πολλά για το αύριο μιας Ελλάδας, η οποία αξίζει να βγει στον δρόμο της ανάπτυξης».


Related Posts