ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΟΛΙΓΩΡΗΣΕΙ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΟΛΙΓΩΡΗΣΕΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, έκανε αυστηρές προειδοποιήσεις για τα θέματα της διαφθοράς, μιλώντας σήμερα το πρωί στον REAL FM (Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή) και απαντώντας χθες βράδυ σε σχετικές ερωτήσεις στα τηλεοπτικά ΜΜΕ της Αλεξανδρούπολης, την οποία επισκέφθηκε για να παραστεί στη τελετή αδελφοποίησης της πόλης με την Αγία Πετρούπολη.


«Υπάρχει κάτι άλλο πολύ σημαντικό μετά τη χθεσινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Κάτι που το αναζητούν οι Έλληνες.

Αναφέρομαι στα θέματα της διαφθοράς. Οι συμπολίτες μας διαμαρτύρονται, ότι εξακολουθεί να μην είναι τίποτα το ορατό σε αυτούς. Με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με αναντίρρητη την αποφασιστική στάση που έχουμε και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για την πάταξη της διαφθοράς, όπως το ανήγγειλε ο Πρόεδρος μας Πάνος Καμμένος, η όλη διαδικασία μπαίνει σε μια νέα πορεία.

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να σχηματιστεί μια μόνιμη Διυπουργική Επιτροπή με επικεφαλής τον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και με την συμμετοχή του νέου Αναπληρωτή Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, του νέου Υφυπουργού Εσωτερικών Παύλου Πολάκη, του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και την δική μου, ως Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, που δείχνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εργασίες και τα αποτελέσματα για την πάταξη της διαφθοράς.

Εξάλλου, για το θέμα αυτό έλαβα προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα αυστηρές οδηγίες σε συνάντηση που είχα μαζί του την Παρασκευή το απόγευμα, παρουσία των δύο Υπουργών Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά.

Υπενθυμίζω, ότι στα καθήκοντα μου είναι ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου. Αυτό σημαίνει, ότι στηρίζοντας όλη την σημαντική προετοιμασία που έχει κάνει ο Υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, θα πιέζω και θα συντονίζω, όπου χρειάζεται σε αυτό το δύσκολο, αλλά αναγκαίο εγχείρημα.

Και εξηγούμαι: Κανένας δεν δικαιούται και δεν έχει τα περιθώρια να ολιγωρεί. Καμία εμπλεκόμενη υπηρεσία, του όποιου Υπουργείου, δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα ή να δημιουργεί γραφειοκρατικά εμπόδια και κανένας δεν δικαιούται να μην συμβάλλει στην - όσο γίνεται - μεγαλύτερη και ταχύτερη εξάλειψη της διαφθοράς στη Πατρίδα μας. Και αν υπάρχουν βάσιμα γραφειοκρατικά θέματα, πρέπει να τα απαλείψουμε με ταχύτατες νομοθετικές παρεμβάσεις. Και οι πέντε Υπουργοί αυτής της μόνιμης επιτροπής είμαστε, πλέον, στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος και της κριτικής των Ελλήνων πολιτών. Οι πολίτες μας βλέπουν και περιμένουν αποτελέσματα.

Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι η πάταξη της διαφθοράς είναι ένα προαπαιτούμενο της τριετούς συμφωνίας μας με τους δανειστές και τους εταίρους μας. Συμπεριλαμβάνω την φοροδιαφυγή, τα πάσης φύσεως λαθρεμπόρια, τη φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό, τα παράνομα δάνεια, τις παράνομες εισαγωγές, την αισχροκέρδεια στην αγορά, τις διάφορες λίστες Λαγκάρντ, Λιχνενστάιν ή Λονδίνου και ό, τι άλλο «τρώει τις σάρκες» του Έλληνα πολίτη, που βαρέθηκε να είναι το υποζύγιο στη καταβολή φόρων, βλέποντας το πάρτι και την ατιμωρησία εκείνων, που ήταν στο απυρόβλητο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


Ως Υφυπουργός στο Πρωθυπουργό θα το επαναλάβω, ως προειδοποίηση, με τους πιο αυστηρούς τόνους, αυτό που φωνάζουν και οι ίδιοι οι πολίτες. Ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα φυσικό πρόσωπο και σε καμία Υπηρεσία του όποιου εμπλεκόμενου Υπουργείου να έχει άλλη άποψη και να παίζει το παιχνίδι της ολιγωρίας. Όποιος δεν συνεργάζεται στη μάχη κατά της διαφθοράς, όποιος δεν κινείται γρήγορα, θα τον βγάζω στη σέντρα. Εννοείται, βεβαίως, ότι και η Δικαιοσύνη πρέπει να δώσει στην υπόθεση αυτή, την απόλυτη προτεραιότητα. Έχω εμπιστοσύνη στη νέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κα Θάνου».


Related Posts