ΕΦΥΓΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΫΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΦΥΓΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΫΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ»

«ΟΙ ΑΝΕΛ, Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΧΙ» ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, σε σημερινές (16.07.15) συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Περιφέρειας (Χανιά, Ιωάννινα, κτλ), απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Ήταν μία ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, που κράτησε όρθια την πατρίδα μας. Έφυγε ο εφιάλτης της καταστροφής της Ελλάδας, της ισοπέδωσης των τραπεζών, της άτακτης πτώχευσης, της εξαΰλωσης των καταθέσεων και ενός χάους χωρίς τέλος.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, μια γροθιά όλοι μαζί, στηρίξαμε μία πολύ δύσκολη συμφωνία, μία συμφωνία με πολύ σκληρά μέτρα, αλλά που θα είναι με το τριετές πλαίσιό της, η οριστική λύση για να βρει ομαλούς δρόμους η οικονομία της Ελλάδας και για να ξαναβγεί με φιλόδοξες απαιτήσεις στις Αγορές.

Ο Πάνος Καμμένος και όλοι εμείς, υποσχεθήκαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια του Σόιμπλε να πετάξει την πατρίδα μας στα βράχια και να μας βγάλει από την Ευρώπη και το Ευρώ. Αντισταθήκαμε στο πολιτικό πραξικόπημα που εξυφαίνετο επί πέντε μήνες και κορυφώθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

Νομίζω ότι ένας από τους στόχους του σκληρού συστήματος που ποδηγετεί την Ευρώπη, ήταν προφανέστατος: Να καταστήσει παρένθεση τη συγκεκριμένη κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου. Δεν το πέτυχαν.

Οφείλω να υπογραμμίσω ότι ο Αλέξης Τσίπρας μέσα σε αυτό το απίστευτο κλίμα των εκβιασμών που δεχόταν επί 17 ώρες, έβαλε πάνω απ’ όλα τη λογική ότι μία κακή συμφωνία είναι καλύτερη από μία καταστροφική συμφωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήξερε τα διάφορα «ρεύματα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το συμφέρον της πατρίδας, πάνω από τα συμφέροντα του κόμματός του. Το ίδιο έπραξε και ο Πάνος Καμμένος που προέταξε την Ελλάδα, έναντι των οποίων αντιδράσεων κάποιων οπαδών μας.

Σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Ο ΕΛΑ θα αρχίσει να δίνει ρευστό στις ελληνικές τράπεζες, θα πάρουμε τα λεφτά-γέφυρα για να καλύψουμε τις άμεσες υποχρεώσεις μας και αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις ώστε μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουμε κλείσει την οριστική τριετή συμφωνία.

Με εντυπωσίασε το όχι του Γιάνη Βαρουφάκη. Ήταν ο επικεφαλής στη διαπραγμάτευση της πατρίδας μας. Ήταν εκείνος ο οποίος κάθε τόσο κατήγγειλε τον Σόιμπλε και τα σχέδιά του να διαλύσει την Ελλάδα. Επί της ουσίας ο Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε υπέρ αυτής της μεθόδευσης που κατηγορούσε.

Είναι σαφές ότι στη συνείδηση των πολιτών υπάρχει η απορία με ποιο τρόπο μπορεί να παραμείνουν στην κυβέρνηση εκείνοι οι οποίοι με το όχι διατύπωσαν αντίθεση στη νομοθέτηση για κυβερνητική διαχείριση των δύσκολων μέτρων. Βεβαίως, η σχετική πρωτοβουλία για ανασχηματισμό είναι απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Είμαι ικανοποιημένος που σκέφτομαι την εικόνα του Έλληνα πολίτη, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έβλεπε μπροστά του να έρχονται συντρίμμια και τώρα, μέσα από δύσκολα μονοπάτια, βλέπει ότι υπάρχει ξανά ελπίδα και  μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του χτίζοντας μια καλύτερη Ελλάδα του αύριο».


Related Posts