ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΚΑΣΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ

Διήμερη επίσκεψη σε Κάρπαθο και Κάσο θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ.

Στην Κάσο θα εκπροσωπήσει αύριο Κυριακή (07.06.15) την κυβέρνηση στην Επέτειο του Ολοκαυτώματος του νησιού.

Τόσο στην Κάσο, όσο και στη Κάρπαθο, θα έχει συναντήσεις εργασίας με την Δήμαρχο Μαίρη Σορώτου - Τσανάκη και με τον Δήμαρχο Ηλία Λάμπρο, αντίστοιχα.
Όπως δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ πριν αναχωρήσει από την Αθήνα:

«Από τα δημοσιογραφικά μου χρόνια έδινα μια ιδιαίτερη σημασία στα νησιά εκείνα του Αιγαίου, που κατά κανόνα έμεναν έξω από την προσοχή και την φροντίδα της κεντρικής εξουσίας. Αυτά τα νησιά είναι που κρατούν όρθια την Ελλάδα, οπότε το θεωρώ χρέος μου να τους δίνω την ίδια προσοχή και τώρα, που βρίσκομαι στην πολιτική και πόσο μάλλον, ως μέλος μιας κυβέρνησης.

Με πολλή μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση, να παραστώ στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου, που μου δίνει ταυτόχρονα και την ευκαιρία να ξαναβρεθώ και στο νησί της Καρπάθου.

Η Δήμαρχος της Κάσου είναι παλιά γνώριμη, με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και χαίρομαι ιδιαίτερα, που θα την συναντήσω, αυτήν την φορά με την βεβαιότητα, πως θα μπορέσω να της είμαι χρήσιμος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που σίγουρα έχει το μικρό αλλά ηρωικό νησί της.


Το ίδιο ισχύει και με τον φίλο Δήμαρχο Καρπάθου, αλλά και τον επικεφαλής Αντιπολίτευσης, καθώς - όπως με πληροφορούν - οι όποιες παραταξιακές διαφορές τους δεν τους εμποδίζουν να δρουν από κοινού για το καλό ενός νησιού, που - μέσα σε όλα - έχει και μια περιοχή που την θεωρώ κορυφαία στην Ελλάδα. Την Όλυμπο, θεματοφύλακα των παραδόσεών της».

Related Posts