ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ»

«ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΝΑ «ΤΙΜΩΡΟΥΝ» ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, παραχώρησε δύο συνεντεύξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ ΔΡΑΜΑΣ και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Στους Δημοσιογράφους Δημήτρη Καστώρη και Κέλλυ Κοντογεώργη, αντίστοιχα.

«Όπως κατέθεσε εγγράφως η Κυβέρνηση στη Βουλή, το Δημοψήφισμα εντάσσεται μέσα στη διαπραγμάτευσή μας με τους Θεσμούς, που σημαίνει ότι εντάσσεται μέσα στην προσπάθεια που κάνουμε για να βρούμε μία λύση βιώσιμη μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στο Ευρώ.

Είναι η προσπάθεια, που κάνει η Ελλάδα, για να μη φορτώσουμε με νέα χρέη τις επόμενες γενιές, διότι εάν προκρίνουμε τη λύση και τα μέτρα που μας δίνουν οι θεσμοί, τότε δυστυχώς θα έχουμε υποθηκεύσει, όχι μόνο το μέλλον των παιδιών και των εγγονών, αλλά και των δισέγγονων.  Δεν πήραμε τέτοια εντολή από τον ελληνικό λαό.

Είναι άκρως ενοχλητικό αυτό το κύμα της τρομολαγνίας που ξεσπάει για ακόμα μία φορά από το Κόμμα του Αντώνη Σαμαρά και κυρίως από πολλά ΜΜΕ, επαναλαμβάνοντας το σκηνικό τρόμου της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.

Το ξεκαθαρίζω: Δεν πήραμε εντολή στις 25 Ιανουαρίου να φύγουμε από το Ευρώ, άρα εκεί μέσα παλεύουμε για τη λύση.

Δεν πήραμε εντολή να συνεχίσουμε τα μνημόνια, άρα την επόμενη Κυριακή θα πρέπει πραγματικά με εθνική ανάταση να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να βοηθήσουμε στον έντιμο αγώνα της αυτήν την Κυβέρνηση.

Καλούμε σε συστράτευση όλα τα Κόμματα, για να βοηθήσουμε τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Δεν πήγαμε, (όπως οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου) στους Θεσμούς με τα χέρια κάτω να λέμε ναι σε όλα. Απεναντίας βάλαμε, όχι μόνο την αξιοπρέπειά μας, όχι μόνο την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά πάνω απ’ όλα το αιτούμενο που είναι το να μπούμε σε μία αναπτυξιακή πορεία.

Επίσης, πρέπει να σας πω, ότι πρέπει να τελειώνουν αυτού του είδους τα τρομολαγνικά φαινόμενα με τα ΑΤΜ ή με τις τράπεζες, Τα χρήματα των Ελλήνων είναι απόλυτα εγγυημένα.

Νομίζω, ότι ήρθε η ώρα που θα καταλάβει και η Ευρώπη, ότι δεν μπορεί να είναι η Ευρώπη έτσι όπως την οραματίζεται ο Σόιμπλε, των δύο ταχυτήτων, με τον Νότο να είναι πεταμένος σε μια γωνιά και με την Ελλάδα να είναι πειραματόζωο. Ότι πρέπει να γίνουμε η Ευρώπη των λαών, εθνών και αλληλεγγύης.

Και αν εμάς μας «τιμωρούν» για παραδειγματισμό - έτσι νομίζουν τουλάχιστον -, γιατί θέλουν να γλυτώσουν τις συνέπειες στις επερχόμενες ισπανικές εκλογές, γιατί παίζει και αυτό το σενάριο όπως γνωρίζετε πολύ καλά, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος να μπλέκουν στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα τον βραχίονα της Ισπανικής πολιτικής σκηνής. Τον Ραχόι και τους Ποντέμος και τις εκεί επερχόμενες εκλογές. Πολλοί αναλυτές το συνδέουν...

Επιπλέον δεν έχουν το δικαίωμα πολιτικοί, όπως ο Μάρτιν Σούλτς να υποδεικνύουν ποιά κυβέρνηση θα έπρεπε να διοικεί την πατρίδα μας, διαφωνώντας (!!!) για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος με την ευθύνη της επιλογής της κυβέρνησης που θέλει, στον ίδιο το λαό της.

Η Ελλάδα θα είναι εκείνη, η οποία θα ακολουθήσει αυτό το οποίο έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν μας έβαζε στην ΕΟΚ και η Ελλάδα θα ακολουθήσει τη συνταγή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έλεγε ότι «η Ευρώπη πρέπει να είναι των λαών, των εθνών και της αλληλεγγύης». Αλλά και αυτό που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι «η Ελλάδα, πρέπει να ανήκει στους Έλληνες».


Γι αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα την εκχωρήσουμε στην παρέα του Σόιμπλε».

Related Posts