ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΛΥΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΛΥΣΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


O Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, μετά τη σημερινή (21.06.15) συνάντησή του στη Λαμία με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Σταυρογιάννη, έκανε την εξής δήλωση:

« Με τον Δήμαρχο Λαμιέων, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, που συνεχίζει με πάθος τον κοινό αγώνα που δίναμε με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ μέσα στη Βουλή, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση - εργασίας για τα τοπικά θέματα που ξεκινούν από την Παιδεία, περνούν από τις Υποδομές, και καταλήγουν σε σημαντικά προβλήματα όπως τα νοσοκομεία, η αστυνόμευση, η έκθεση Λαμίας κτλ.

Θα τα κωδικοποιήσω, και με τη συνεργασία των εδώ κυβερνητικών βουλευτών, θα τα προωθήσω στους αρμόδιους Υπουργούς.
ΕΡΩΤΗΣΗ: «Πώς βλέπετε την αυριανή κρίσιμη μέρα στις Βρυξέλλες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ελληνική Κυβέρνηση είναι πανέτοιμη, με επικαιροποιημένες προτάσεις, βασισμένες στο πλαίσιο των 47 σελίδων που έχουμε ήδη καταθέσει στους Θεσμούς, να συμβάλλει στην επίλυση των εμπλοκών στις διαπραγματεύσεις και να οριστικοποιήσουμε μία έντιμη λύση. Μία έντιμη συμφωνία.

Κανένας δεν θα μπορέσει να έχει το επιχείρημα ότι προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και εμείς όλοι που τον στηρίζουμε, φυσικά και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν κατέβαλε εμπράκτως κάθε δυνατή προσπάθεια, για να βρεθεί η επιθυμητή λύση μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ανεξάρτητα με το αν υπάρχουν κάποιοι, από την άλλη πλευρά, που μοιάζει να μην θέλουν λύση, οπότε θα είναι και υπόλογοι απέναντι στην ιστορία για τις φοβερές συνέπειες που θα υποστεί η ίδια η Ευρώπη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εννοείτε τον κύριο Σόιμπλε ως υπεύθυνο της κάθε ανάσχεσης για συμφωνία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν θα παρασυρθώ στη λογική της ονοματολογίας. Απλά σας αποτυπώνω το τι γίνεται αυτούς τους μήνες των διαπραγματεύσεων. Φτάνουμε στην πηγή να πιούμε νερό και παρεμβάλλεται ένα τρίτο χέρι και λέει όχι.

Ακόμα και τώρα που μιλάμε, ενώ είμαι βέβαιος ότι από τη Δευτέρα το βράδυ θα μπούμε σε πορεία συμφωνίας, ενώ έχουμε συζητήσει με διεξοδικό τρόπο τις εκατέρωθεν προτάσεις και λύσεις, ενώ είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα χέρια, φοβάμαι μήπως πάλι κάποιος από τους Θεσμούς βάλει στο τραπέζι ένα επιπλέον καινούργιο στοιχείο δημιουργώντας νέα προβλήματα.

Ταυτόχρονα, πρέπει να σταματήσουν το «παιχνίδι τους» οι εδώ Δούρειοι Ίπποι.

Τους επισημαίνω με τον ποιο απλό τρόπο, ότι εμείς είμαστε αυτοί που θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και ότι το δικό τους σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» που το διανθίζουν με σφυρίχτρες είναι υποκριτικό και κίβδηλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εννοείτε τον κύριο Σαμαρά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ακριβώς. Αυτόν και την παρέα του, που κατάντησαν μόρφωμα το κόμμα που παρέδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που το υπηρέτησαν με συνέπεια όλοι οι επόμενοι αρχηγοί του.

Στο διαπραγματευτικό αγώνα που δίνουμε σήμερα, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να θέλουμε να μείνουμε σε μια Ευρώπη των λαών εθνών και αλληλεγγύης στην οποία είχε εντάξει την  Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ο κ.Σαμαράς μαζί με τους φίλους του Σημίτη, Βενιζέλο και Παπανδρέου, οδήγησε με τα χέρια κάτω την πατρίδα μας σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με τους τραπεζίτες και το διευθυντήριο των Βρυξελλών να κάνει τα δικά του δια-ευρωπαϊκά κουμάντα, να συμπιέζει τις χώρες του Νότου, και να έχει καταστήσει την Ελλάδα μας το πειραματόζωο της δυστυχίας και της ανέχειας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα θέλατε να πείτε κάτι για την επέτειο της Υπάτης στις εκδηλώσεις της οποίας παραβρεθήκατε σήμερα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με έναν άγριο, βάρβαρο, ανεξήγητο και ανείπωτο τρόπο, πριν 71 χρόνια εκτελέστηκαν στην Υπάτη 27 αθώοι Έλληνες και κάηκαν από τις δυνάμεις Κατοχής 375 σπίτια από τα 400 του χωριού. Πραγματικό ολοκαύτωμα που καθιστά την Υπάτη μαρτυρικό χωριό.

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, οι Έλληνες δεχόμαστε μία ανεξήγητη βίαιη πολιτική και οικονομική επίθεση, με την οποία κάποιοι πιστεύουν ότι θα λυγίσουμε και θα υποταχθούμε.

Προφανώς δεν έχουν διαβάσει στα βιβλία της ιστορίας ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες όσο και αν τους ματώσεις ξέρουν να επιβιώνουν, να ανασυντάσσονται και να δημιουργούν.

Related Posts