ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ MEGA

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΔΕΛΤΙΑ
Ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, μίλησε στο Πρωινό του MEGA (17-6-2015) στους δημοσιογράφους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.


Τ. ΚΟΥΙΚ: Στις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη, μιλάω και με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, αλλά και του μέλους της Κυβέρνησης. Θα πρέπει επίσης να πω ότι είμαι ένας απ’ τους χαρακτηρισμένους (και χαίρομαι που είμαι ένας απ’ τους χαρακτηρισμένους) ως ο κατεξοχήν αντιμνημονιακός δημοσιογράφος τις εποχές που δούλευα στο KONTRA CHANNEL. Που ήταν ένα αντιμνημονιακό κανάλι, γιατί εμείς ήμασταν τελείως κάθετοι απέναντι στο μνημόνιο.

Από εκεί και πέρα, με συναίσθηση ευθύνης, ζητώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να δώσει τα ονόματα των δημοσιογράφων που εκπαίδευσε, γιατί, βεβαίως, δεν μπορούν όλοι να πέφτουν μέσα στον ίδιο τον κουβά είτε του ανεμιστήρα της λάσπης, είτε των εικασιών.

Βεβαίως ο κάθε δημοσιογράφος ο οποίος αυτή τη στιγμή βάλλεται, έχει δικαίωμα να βγει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του, να κάνει μια δήλωση ότι «εγώ δεν είχα καμία σχέση με όλα αυτά τα οποία λέγονται».

Επιπλέον πιστεύω ότι καλό θα είναι για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων όποιοι μετείχαν των «σεμιναρίων», να βγουν οι ίδιοι και να το πουν ευθαρσώς ότι «ΝΑΙ ΕΓΩ ΜΕΤΕΙΧΑ».

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Το κυριότερο απ όλα είναι να φροντίσει η Κυβέρνηση, εάν μπορέσει, να δημοσιοποιήσει τα ονόματα.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Δεν είναι δικό μας θέμα Γιώργο.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Το ξέρω, για πιέσεις λέμε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Βεβαίως.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Πάρε τον Ρουμελιώτη ένα τηλέφωνο.. εμείς τον παίρνουμε.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ο κ. Ρουμελιώτης επειδή κατέθεσε στη Βουλή, είπε ότι «ζητήστε τα από τον κύριο Rice, το Γραφείο Τύπου του IMF».

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Λέτε δηλαδή να μην ήξερε από το 2010 ο κ. Ρουμελιώτης, λες να μην ήξερε; Ως δημοσιογράφος τώρα κρίνοντας.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Μα ο ίδιος είπε ότι συναντήθηκε με δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, άρα βεβαίως ξέρει το όνομα ή τα ονόματα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ας τα πει λοιπόν αφού τα ξέρει.

ΔΝΤ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

T. ΚΟΥΙΚ: Όμως, προσέξτε μία ενδεχόμενη παράμετρο: Ξέρετε, ότι τα μέλη του IMF, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, καλύπτονται από διπλωματικό άσυλο; Θέλω να ελπίζω, ότι οι συνεργαζόμενοι ή «εκπαιδευόμενοι» δεν καλύπτονται και αυτοί από άσυλο.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Λες δηλαδή κάποιος που πήγε σε ένα σεμινάριο να του δώσανε και κάποια διπλωματική κάλυψη… ;!!!

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Διπλωματικό άσυλο, από συνέπειες!

T. ΚΟΥΙΚ: Α, μπράβο! Θέλω να ελπίζω, ότι οι Λαγκάρντ, Τόμσεν - που χειριζόταν το ΔΝΤ στο μνημόνιο της Ελλάδας - και Τζέρι Ράις, δεν θα επικαλεσθούν τέτοια σαθρά επιχειρήματα. Εμείς θέλουμε τα ονόματα!

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ο κ. Ρουμελιώτης να διαψεύδει έναν - έναν όλους! Αφού κατά τεκμήριο ήξερε ποιοι τα έχουν «πιάσει» για να κάνουν προπαγάνδα, ας μας τα πει!

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Βεβαίως!!!

T. ΚΟΥΙΚ: Xαίρομαι, που ακούω την φράση «ποιοι τα έχουν «πιάσει» για να κάνουν πλύση εγκεφάλου»!

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Αυτό θέλουμε. Όποιος έχει πάρει σε είδος ή σε χρήμα να βγει και να τον αποκαλύψει

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Τ. ΚΟΥΙΚ: Γι’ αυτό η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ σήμερα θα εμπλακούν.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Να εμπλακούν!!!

Τ. ΚΟΥΙΚ: Ναι, σύμφωνοι. Όμως, δεν μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό του Έλληνα, το ποιοι ήταν σε μια μνημονιακή κατεύθυνση, ποια δελτία ειδήσεων ή εκπομπές καναλιών πηγαίνανε σε μνημονιακές κατευθύνσεις και προπαγάνδες.

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Ναι Τέρενς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα «άρπαζε» ο άλλος από το ΔΝΤ.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Μα δεν σου λέω Δημήτρη μου ότι τα άρπαξες εσύ ή εγώ ή ο παρακάτω. Εγώ ζητάω να μάθω ποιοι τα «αρπάξανε».

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Μακάρι να βρεις ένα τρόπο να τα βρεις. Όχι όμως το γενικό, επειδή εσύ εξέφραζες μία άποψη στο Star, σημαίνει ότι ήσουνα δεξιός ή φασίστας...

ΚΑΡΑΜΑΝΛΟΠΑΙΔΟ, ΣΗΜΙΤΟΠΑΙΔΑ, ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ, ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ Η ΦΡΑΣΗ «ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΝΤ»

Τ. ΚΟΥΙΚ: Εγώ είμαι ένα καραμανλόπαιδο, το λέω, δεν έχω πρόβλημα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Άλλο θέλω να σου πω. Δεν θα καταδικάζουμε……

Τ. ΚΟΥΙΚ: Αλλά υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι στην πολιτική που ντρέπονται να λένε ότι ήταν σημιτόπαιδα, για παράδειγμα.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Δεν θα καταδικάζεται η άποψη θέλω να σου πω. Θα καταδικάζεται όποιος τα άρπαξε ή χρήμα ή σε είδος.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Πάντως είναι βέβαιο πως από το δικό σας το στόμα ποτέ δεν ακούστηκε η φράση «ελπίζω να μην κάνει πίσω το ΔΝΤ».

Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Τέρενς κάνε ό,τι μπορείς, σε παρακαλώ. Κάνε ό,τι μπορείς. Θα μας κρεμάσουν στα μανταλάκια όλους και είναι κρίμα από το Θεό, δηλαδή. Είναι άδικο.

Τ. ΚΟΥΙΚ: Και ο κόσμος, όμως, κρέμεται από τα κάγκελα από το επίπεδο της δημοσιογραφίας μας. Αυτό πρέπει να το πούμε.Related Posts