ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΑΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΛΥΚΟΦΙΛΙΕΣ, ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ παραχώρησε σήμερα (28.06.15) συνεντεύξεις στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Τάκη Σαράντη και σε δημοσιογράφους των ΜΜΕ νομού Ηλείας.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του έχουν ως εξής:

«Δεν δικαιούται κανένας από τους θεσμούς ή τους εταίρους να παίζει με την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, των Ελλήνων και της κυβέρνησης τους. Επιδείξαμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τον απόλυτο ρεαλισμό, για να βρούμε μια έντιμη και βιώσιμη λύση, για το σταμάτημα της οικονομικής και κοινωνικής «κατρακύλας» της Πατρίδας μας και την απαρχή μιας στέρεης αναπτυξιακής πορείας της .

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι Θεσμοί με τους οποίους διαπραγματευόμασταν όλους αυτούς τους τέσσερις μήνες, αποδείχτηκαν ένα πιστό αντίγραφο της Τρόικας, που βιώναμε εφιαλτικά επί πέντε χρόνια. Και με την σειρά μου θα προσθέσω ότι αυτοί μας εξαπάτησαν με λυκοφιλίες, μας οδηγούσαν στην συνέχεια της καταστροφικής περιδίνησης της Ελλάδας μας με μακιαβελικές μεθοδεύσεις και συνωμοσίες και κατέληξαν σε στυγνούς εκβιασμούς.

Εμείς, ακόμη και το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, το εντάσσουμε μέσα στον διαπραγματευτικό αγώνα που δίνουμε, για να επιτευχθεί μια συμφωνία μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως μας έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου.

Είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος μέσα στην Ευρώπη και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε να γίνει «αποικία» του Σόιμπλε και του «κάθε Σόιμπλε», που προφανώς δεν πήρε το μάθημα από τους προγόνους του, ότι αυτή εδώ η χώρα δεν προσκυνά και δεν παραδίδεται.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, οι δύο Πρόεδροι των Κομμάτων τους, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος θα εξακολουθούν να προσπαθούν με συνέπεια για την ενότητα της Ευρώπης και για την στήριξη του κοινού ευρωπαϊκού μας νομίσματος. Παρένθεση: Γιατί, άραγε, κυκλοφορεί ως πιθανή μελλοντική εξέλιξη, η Γερμανία να ξαναγυρίσει πίσω στο μάρκο και μετά να το καταστήσει ευρωπαϊκό νόμισμα;


Την λογική της Δραχμής την αφήνουμε σε εκείνους, που την χρησιμοποιούν ως φόβητρο εν όψη δημοψηφίσματος, κάνοντας κουρέλι τις ευρωπαϊκές υποθήκες, που τους άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ας χρησιμοποιήσουν την τρομολαγνεία της δραχμής στις κάλπες της επόμενης Κυριακής, απομονωμένοι ακόμη περισσότερο μετά την συντριβή τους στις εκλογές του Ιανουαρίου. Ας αφήσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να πουν το μεγάλο «ΟΧΙ», με την βεβαιότητα, ότι θα καταλάβουν επιτέλους οι υγιείς και σώφρονες ευρωπαίοι εταίροι μας, ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τον ευρωπαϊκό ιστό και τη Ευρωζώνη του».Related Posts