Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΗΡΥΞΕ ΣΤΗN ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ AHEPA

«ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΕΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ»

«ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

«Διπλός ο αγώνας που πρέπει να γίνεται, όπως θα τον περιγράψω εδώ στη Κομοτηνή, με την σημειολογική σημασία του.

Αγώνας για την προβολή και την ενίσχυση δεσμών με την ελληνική ομογένεια που την θέλουμε ακόμα περισσότερο κοντά, εδώ στη Θράκη, αλλά και αγώνας με συνεχή προσπάθεια ενδυνάμωσης της εθνικής ταυτότητας των ελληνικών θρησκευτικών   μειονοτήτων.

Τουλάχιστον για μένα αποτελούσε και αποτελεί για μένα στάση ζωής. Είτε ασκώντας το λειτούργημα του δημοσιογράφου, είτε υπηρετώντας τον ελληνικό λαό από την πολιτική μου θέση, οι στοχευμένες δράσεις για στήριξη του ελληνικού στοιχείου, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Πρόκειται για  ζήτημα εθνικό ζήτημα προσωπικής ευαισθησίας, αλλά και έμπρακτου ενδιαφέροντος τόσο από τη κυβέρνηση, όσο και από τους εταίρους της, εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Αυτά τόνισε ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνέλευσης της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης, των AHEPA, που πραγματοποιείται σήμερα στη καρδιά της Θράκης, την  Κομοτηνή.

Και πρόσθεσε: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν διανοείται ότι θα τεθεί σε αμφισβήτηση η ελληνικότητα της Θράκης και δεν πρόκειται να μείνει αδρανής μπροστά στα όσα επιχειρούνται, από ξένα κέντρα με Δούρειους Ίππους, για το αντίθετο. Κανένας δεν θα μετατρέψει τη Θράκη σε Κόσσοβο!  

Από την παρούσα θέση του Υφυπουργού Επικρατείας στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ως μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, σας βεβαιώνω, ότι θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των κρίσιμων θεμάτων που αφορούν τον Έλληνα και τον ελληνισμό, ανεξαρτήτου γεωγραφικής τοποθέτησης και θρησκεύματος.

Όπου υπάρχει Έλληνας πολίτης, χτυπάει η καρδιά και το μέλλον της Ελλάδας. Κανένας Έλληνας δεν θα πρέπει να νιώθει απομονωμένος, παραγκωνισμένος αλλά αντιθέτως θα πρέπει ενωμένοι να φροντίσουμε για την ενσωμάτωση και ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας κάθε Έλληνα πολίτη που κουβαλάει την ελληνική σημαία βαθιά ριζωμένη μέσα του.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τους ΑΧΕΠΑΝΣ, που με τη γενναιοδωρία τους, το μεγάλο φιλανθρωπικό τους έργο και τη σθεναρή τους στάση στα εθνικά μας θέματα, βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Η κυβέρνησή μας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στηρίζει και χαιρετίζει το έργο σας. Ας πορευτούμε ενωμένοι για μια Ελλάδα περήφανη και ζωντανή πάντα στις καρδιές μας».


Related Posts