Τα είπαν στη Λευκωσία για το μεταναστευτικό ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος και Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς ΚουίκTο μεταναστευτικό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου με τον Έλληνα Υφυπουργό Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Χάσικος ανέφερε πως με τον κ. Κουίκ συζήτησαν κυρίως για το μεταναστευτικό, στο οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ιδιαίτερα στα νησιά της, που βρίσκονται πολύ κοντά στην Τουρκία.
“Ανταλλάξαμε απόψεις. Εμείς είχαμε κάποιες εμπειρίες και ο κ. Υφυπουργός θεώρησε χρήσιμο να μοιραστούμε αυτές τις εμπειρίες σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε, στο βαθμό που μπορούμε, την Ελλάδα στα πλαίσια της διαχείρισης αυτού του μεγάλου θέματος που αντιμετωπίζει”, είπε ο κ. Χάσικος.
Σημείωσε πως η Κύπρος σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και πως θα ήταν αστείο να λέμε ότι εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τους οικονομικούς πρόσφυγες.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη περίπτωση των 350 περίπου μεταναστών, που είχαν διασωθεί και φιλοξενηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Χάσικος είπε πως η διαχείριση που έγινε από πλευράς μας ήταν η ενδεδειγμένη και “δεν επετράπη να αποτελέσουν κράχτες, ή σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν μηνύματα προσκλητηρίου για άλλους οικονομικούς μετανάστες και έτσι η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με τους οικονομικούς μετανάστες”.
Ανέφερε εξάλλου πως με τον κ. Κουίκ αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό.

Πηγή: www.tothemaonline.com

Related Posts