ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ


???????????????????????????????

Την παρέμβαση του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ για την επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης της 5ης λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα, την επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και την επαναπόδοση εδαφών από τη ΔΕΗ στην τοπική κοινωνία, ζήτησε ο δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, κατά την επίσκεψη του υπουργού το μεσημέρι της Παρασκευής στο δημαρχείο Εορδαίας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή μας.

Τόνισε στον υπουργό ότι η κατασκευή της 5ης μονάδας είναι απαίτηση όλου του λαού της Εορδαίας, πως η αργοπορία κατασκευής της έχει σοβαρό αντίκτυπο στο δήμο, ενώ αναφερόμενος στην επαναλειτουργία της 3ης μονάδας είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση θερμικής ενέργειας για την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας σε περιόδους μεγάλου ψύχους.
???????????????????????????????
Μεταξύ των θεμάτων που έθεσε στον υπουργό ο δήμαρχος Εορδαίας ήταν και το θέμα της υποστελέχωσης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, του πλέον σύγχρονου νοσοκομείου που διαθέτει η Δυτική Μακεδονία, καθώς και το θέμα της γενικότερης υποβάθμισης του νοσοκομείου και έθεσε ζήτημα αποκατάστασης της αδικίας που έγινε με την μείωση των κλινών του από 250 σε 200 προκειμένου να μεταφέρουν κάποιοι την έδρα της κοινής διοίκησης των δύο νοσοκομείων στην Κοζάνη.
Ο υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, αφού ενημερώθηκε από το δήμαρχο για τα ζέοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Εορδαίας, διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα που τέθηκαν και αφορούν τα ενεργειακά θέματα στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο κ. Κουίκ δήλωσε μάλιστα ότι οι μονάδες 3 και 5 της Πτολεμαΐδας είναι μεγάλα ζητήματα για την περιοχή, πως η “Πτολεμαΐδα 5” ήδη δρομολογείται και εκτίμησε ότι από τη στιγμή που τα θέματα αυτά τα έχει στα χέρια του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα προχωρήσουν και μάλιστα «πάρα πολύ γρήγορα», εκφράζοντας ταυτόχρονα τη γενικότερη εμπιστοσύνη του στον Π. Λαφαζάνη για το χειρισμό των ενεργειακών θεμάτων. Διαβεβαίωσε δε ότι ή κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με τους θεσμικούς εταίρους τα θέματα της ενέργειας, λέγοντας πως «ενέργεια και ύδατα στα χέρια του κράτους.»
Όσο για τα θέματα υγείας που έθεσε ο δήμαρχος είπε ότι θα τα θέσει άμεσα στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε συνάντηση που θα έχει μαζί του από βδομάδα.
Ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε επίσης ότι ανοίγει τη Δευτέρα η ΕΡΤ και όλοι οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, άλλωστε αργά το απόγευμα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Κοζάνης.
???????????????????????????????
Ερωτηθείς εξάλλου ο υπουργός για το ενδεχόμενο παράτασης των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και τους “θεσμούς” και για συμφωνία το ερχόμενο φθινόπωρο, είπε ότι η είδηση αυτή διαψεύστηκε και από την κυβέρνηση και από την κομισιόν και εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια έχουν διεθνείς προεκτάσεις και το κακό είναι ότι αυτά τα οποία διαχέουν τα διεθνή παπαγαλάκια τα αναπαράγουν δυστυχώς και ελληνικά ΜΜΕ.» Υπενθύμισε δε ότι «η κομισιόν η οποία παρενέβη είπε ότι αυτή η πληροφορία δεν έφυγε από τις Βρυξέλες. Βάλτε στο μυαλό σας από πού μπορεί να έχει φύγει…»
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χάρης Κάτανας και πολιτευτές και στελέχη των ΑΝ.ΕΛ.


Related Posts